Els itineraris interpretatius ‘Els torrents de Valldoreix’ apropen la riquesa natural de...

Els itineraris interpretatius ‘Els torrents de Valldoreix’ apropen la riquesa natural de les rieres de la vila a tota la ciutadania

0 202

El projecte, sorgit del Consell Sectorial de Medi Ambient i liderat des de l’EMD, proposa un recorregut pel Torrent del Llobet de Valldoreix, per tal de donar a conèixer la flora i fauna dels cursos d’aigua del territori i el seu entorn.

Al llarg de tot l’itinerari estan marcats els diferents punts estratègics, per tal de poder identificar la fauna i flora pròpia i els elements històrics o patrimonials destacables. A més, el recorregut pot ser autoguiat gràcies a un seguit de balises indicatives de seguiment de l’itinerari, que condueixen fins als punts d’informació. És en aquests espais que els caminants trobaran uns plafons informatius amb les il·lustracions i explicacions de les espècies que freqüentment es poden observar des de les diferents localitzacions repartides pel recorregut.

En concret, els plafons o punts d’informació contenen imatges de la fauna, la flora, els ecosistemes i d’altres aspectes interesants, que es poden trobar al llarg del recorregut i que es poden veure amb facilitat des dels punts d’observació. La informació dels plafons està recollida mitjançant textos, fotografies i il·lustracions, a través de les quals es mostren les espècies de fauna i flora presents i donen la informació adient per conèixer i facilitar la interpretació del medi.

Els aspectes que recull cada plafó són: les aus; els mamífers, rèptils i amfibis; arbres i plantes; la dinàmica i importància dels torrents; i els hàbitats presents.

L’accés a l’itinerari es pot fer des de diferents punts del municipi a través de camins habilitats actualment. En aquest sentit, s’han creat cartells indicadors, localitzats en punts estratègics, on els caminants es poden informar de la connexió amb l’Itinerari Interpretatiu i les possibilitat de recorreguts.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta