Josep Puig apel·la a ‘mantenir l’esperit del 1714 per lluitar contra el...

Josep Puig apel·la a ‘mantenir l’esperit del 1714 per lluitar contra el setges moderns’ durant els actes de la Diada a Valldoreix

0 261

Durant el seu discurs del president de l’EMD, Josep Puig, ha emplaçat la ciutadania de Valldoreix a seguir honrant la memòria dels herois com Francesc Busquets Mitjans, que fa tres segles ho van donar tot per defensar del país, les seves institucions i els drets i llibertats dels catalans.

Durant el seu parlament, Josep Puig ha reivindicat la necessitat d’enfortir el paper de les administracions locals per continuar treballant per la prosperitat dels pobles i ciutats de Catalunya, així com per garantir la igualtat d’oportunitats i la vida digna dels tots els ciutadans i ciutadanes catalans. El president ha fet seves les paraules del manifest de la Diada de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), per destacar la gran tasca del món local en el 40è aniversari de la restitució dels ajuntaments democràtics després de la dictadura franquista.

En aquesta mateixa línia, Puig ha manifestat que ‘la commemoració de l’onze de setembre és en memòria d’aquells que fa tres segles ho van donar tot en la defensa del nostre país, les nostres institucions i els drets i llibertats de la nostra gent. També ha subratllat la voluntat de ser del poble català que, 300 anys després, defensa les seves institucions i els drets i llibertats de la seva gent.

Per acabar, el president s’ha referit al moment actual del país del qual va dir ‘que els temps moderns ens han portat setges moderns, amb un Estat espanyol que viu un procés d’involució democràtica que posa en risc determinades garanties civils per als que hi vivim. Catalunya, a més de l’ofec econòmic, que ja ha esdevingut històric, pateix una onada de menyspreu i repressió per part de l’estat que fa que tinguem presos polítics, exiliats i represaliats’.

Un cop pronunciat el discurs del president ha estat el torn de les ofrenes florals. Els primers en acostar-se al monument dedicat a la memòria de l’heroi valldoreixenc a la Guerra de Successió, Francesc Busquets i Pujol, han estat els portaveus dels grups de Junts per Valldoreix, Bernat Gisbert; d’ERC-MES, Lluc Cahís; de la CUP-PC, Ferran Margineda; i del PSC, Susanna Casta que han fet l’ofrena de manera conjunta. Acte seguit han estat els representants de les entitats i associacions locals qui s’han apropat al monument per fer la seva ofrena.

L’acte de commemoració de la Diada a Valldoreix es va tancar, com és tradició, amb la cantada dels himnes de Valldoreix i Nacional de Catalunya, per part dels membres de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta