‘Junts per Catalunya’ guanya les eleccions al Parlament de Catalunya a Valldoreix

‘Junts per Catalunya’ guanya les eleccions al Parlament de Catalunya a Valldoreix

0 995

La candidatura encapçalada pel president cessat de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, s’ha imposat amb 1.651 vots, 591 vots més que la segona força més votada que ha estat Ciutadans amb 1.060. ERC ha estat la tercera força a la vila amb 1.027 vots.

Els veïns i veïnes de Valldoreix han votat de forma majoritària en clau independentista i a favor de la república en les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades aquest dijous 21 de desembre a Valldoreix. A les vuit taules dels dos col·legis electorals on votava la ciutadania de Valldoreix -Escola Ferran i Clua i Casal de Cultura- s’ha imposat el vot sobiranista per una aclaparadora majoria. La força amb més suports ha estat ‘Junts per Catalunya’, que ha recabat 1.651 sufragis. El soci de govern a ‘Junts pel sí’ durant la passada legislatura al Parlament, l’ERC del vicepresident Oriol Junqueras, ha recollit 1.027 vots, per a un total de 2.440 vots, 238 vots més que els que van aconseguir a les darreres eleccions catalanes de 2015 quan les dues candidatures anaven en coalició. El vot independentista es completa amb els sufragis aconseguits per la CUP, que no surt ben parada dels comicis. Els anticapitalistes han sumat 303 vots, 201 menys que en els comicis de 2015.

La segona força més votada a la vila ha estat la formació taronja liderada per Inés Arrimadas que ha aconseguit aglutinar un total de 1.060 suports, una xifra que supera en 357 els suports aconseguits en les darreres eleccions al parlament català. Molt per darrere han quedat les dues altres forces constitucionalistes representades pel PSC i PP. Els socialistes han sumat a la seva causa un total de 381 vots, un resultat que els permet créixer en 183 suports respecte a les eleccions de 2015, quan van aconseguir que 198 votants triessin la seva opció. Més malparat ha sortit el Partit Popular que ha quedat última en nombre de suports valldoreixencs amb un total de 166, una xifra que suposa un retrocés de 125 vots respecte de els últims comicis.

Pel que fa a la proposta de ‘Catalunya en comú’, ha aconseguit consolidar la seva opció política a la vila situant-se com a cinquena força política més votada a Valldoreix amb un total de 367 vots, uns resultats que suposen un increment de 141 votants respecte de les eleccions autonòmiques de 2015.

L’altra xifra destacada de la jornada electoral del 21-D és la participació, que ha assolit un màxim històric del 87%, superant en quasi cinc punts percentuals la participació en la darrera convocatòria electoral.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta