La Festa Major de Valldoreix s’imposa a la Covid-19 apostant per la...

La Festa Major de Valldoreix s’imposa a la Covid-19 apostant per la cultura i l’esport local

0 134

La pandèmia de coronavirus ha marcat la celebració de l’edició 2020 de la Festa Major de Valldoreix, però no ha aconseguit doblegar la voluntat de la ciutadania de la vila de celebrar la seva festa grossa, gràcies a l’esforç i la col·laboració de les entitats i associacions del teixit social, cultural i esportiu de Valldoreix. I és que des de dimecres dia 16 i fins diumenge dia 20 de setembre, s’han celebrat prop d’una vintena d’activitats com concerts, exposicions artístiques i tornejos esportius, entre d’altres.

El programa d’actes va començar el dia 16 de setembre amb la inauguració de l’exposició de les obres presentades al Concurs de Cartells de la Festa Major, on es podien veure les 25 obres presentades a concurs, entre les categories adulta, juvenil i infantil. La mostra es va fer al Biblioaccés Vall d’Or i es pot visitar fins el divendres 25. A continuació es va fer la Missa Major de Festa Major, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Cebrià, patró de Valldoreix. L’acte litúrgic va estar oficiat pel bisbe de Terrassa, Monsenyor Josep Àngel Saiz Meneses i es va celebrar a l’església de l’Assumpció, per poder complir amb les mesures de distància interpersonal per la pandèmia. Ja per la tarda es va fer la tradicional visita al taller de l’artista local Adolf, que enguany, i per primer cop, es va fer de manera virtual, per complir amb els protocols anticovid.

L’única activitat de dijous 17 va ser la inauguració de l’exposició de pintures ‘Gestos i mirades’ de Ferran Llagostera, celebrada a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Vila i que va aplegar un nodrit grup de curiosos, que van guardar ordenadament el torn per poder contemplar el recull de retrats de l’artista valldoreixenc.

La inauguració de la tradicional Mostra d’Art organitzada per l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix (APVV) va donar el tret de sortida a les activitats del divendres i del cap de setmana de la festa grossa. L’exposició va obrir portes a les 17:00h a la seu de l’APVV exhibint les creacions d’una quinzena llarga d’artistes de la vila que, en la seva majoria, no es van voler perdre la  posada de llarg de la mostra artística. Acte seguit, a les 19:00h, va començar la cantada d’havaneres amb el grup de Calella de Palafrugell Port Bo. La vetllada musical es va haver de celebrar a l’interior de la Nau de Cultura i no a la plaça del Casal, com estava previst, per l’amenaça de pluja que hi havia pel vespre de divendres. També el pregó de Festa Major es va traslladar a la Nau, on el pregoner, el Dr. Jordi Jiménez, metge del CAP de Valldoreix, va destacar l’entrega, la dedicació, la vocació i la gran tasca feta pels professionals sanitaris del centre mèdic de Valldoreix i de tot el país durant la crisi sanitària de la Covid-19. Abans d’acabar el Dr. Jordi Jiménez, que feia el pregó en nom de tots els professionals del CAP valldoreixenc, va instar a tots els assistents a tenir cura d’ells mateixos i dels qui els envolten per poder superar aquesta pandèmia el més aviat possible.

L’activitat esportiva va ser la protagonista del dissabte de Festa Major amb la celebració de la Caminada Popular de Marxa Nòrdica per l’entorn natural de la vila i l’inici dels tornejos de pàdel, vòlei platja i les fases finals del torneig Rafa Nadal Tour al Club Esportiu Valldoreix. Ja al vespre el protagonisme va ser pel públic juvenil amb la celebració de la Nit Jove de la Festa Major, que va comptar amb el concert del grup musical ‘Pasquines’. Les santcugatenques van oferir una vetllada musical poètica carregada de missatges reivindicatius i de compromís amb les lluites feministes, amb les desigualtats socials i amb la preservació del medi ambient.

El darrer dia de la festa grossa de Valldoreix va estar reservat per la disputa de les finals del Rafa Nadal Tour de tennis i dels tornejos de Festa Major de pàdel i vòlei platja, al Club Esportiu Valldoreix, i per l’espectacle infantil de clown ‘Que bèstia’, protagonitzat pel pallasso Tortell Poltrona a l’escenari de la plaça del Casal de Cultura. Un cop finalitzada l’actuació de Tortell Poltrona, i també a la Pl. del Casal, es va fer el lliurament dels premis del Concurs de Cartells de Festa Major als guanyadors del certamen artístic. L’acte va comptar amb la presència de l’Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la valldoreixenca Àngels Ponsa, que va ser l’encarregada de lliurar el premi a Alice Spanninga, guanyadora de la categoria juvenil i creadora del cartell anunciador de la festa grossa de la vila. També van recollir el seu premi el guanyador de la categoria adult, Jaume Gubianas, i de la infantil, Andrés Ripol.

El punt i final al programa d’actes de la Festa Mjor de Valldoreix 2020 el van posar les valldoreixenques Coral l’Harmonia i el seu cor juvenil, Music’Al Cor, que van oferir una vetllada de cant coral a la plaça del Casal de Cultura, que va voler ser un sentit homenatge a la cantant de Valldoreix Meritxell Negre, filla d’una integrant de la coral l’Harmonia desapareguda l’any passat, i a totes les víctimes de la Covid-19. L’acte va comptar amb la participació de l’actor veí de la vila Francesc Orella, que va exercir de mestre de cerimònies, i de la soprano Anna Campmany, que va delectar el públic assistent al concert amb la interpretació de dues àries d’òpera.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta