La torre d’alta tensió de la plaça de Can Cadena, objecte de...

La torre d’alta tensió de la plaça de Can Cadena, objecte de treballs de millora de la línia elèctrica Rubí-Barcelona

Els treballs han consistit en la substitució de 8,7 quilòmetres de cable de terra i han instal·lat fibra òptica les telecomunicacions internes de la xarxa elèctrica per millorar la resposta de la companyia en cas .

La línia d’alta tensió de 110Kv, que travessa Valldoreix soterrada i que a la plaça de Can Cadena passa a ser aèria, ha rebut aquest matí millores tecnològiques que comporten la renovació de 8,7 quilòmetres de cable de terra de que disposa la línia i que serveix per protegir-la de descàrregues atmosfèriques com els llamps. L’operatiu també ha servit per instal·lar cablejat de fibra òptica, que millorarà el sistema de control i la fiabilitat davant de possibles anomalies d’una infraestructura de transport elèctric que connecta les comarques del Vallès Occidental i que abasteix a més de 160.000 clients repartits en 7 municipis de l’area metropolitana.

A Valldoreix l’esmentada línia ha de travessar punts d’especial dificultat com són l’autopista C-16 (Túnels de Vallvidrera) i la línia Barcelona-Terrassa/Sabadell dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual s’ha procedit a desplegar un operatiu especial per no alterar el trànsit rodat de vehicles ni les freqüències dels trens. Aquest operatiu ha consistit en la instal·lació d’elements de protecció del cablejat i els operaris han executat els treballs amb tensió a la línia per evitar afectacions en el normal funcionament del subministrament.

Aquesta intervenció, que té un pressupost de 172.000 euros, forma part dels plans d’inversió de la companyia Endesa al Vallès Occidental i al Barcelonès per tal de millorar els sistemes de telecontrol i automatització de les seves línies.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta