L’Aplec de la Salut d’enguany canvia de data i se celebrarà el...

L’Aplec de la Salut d’enguany canvia de data i se celebrarà el dissabte 20 d’octubre

0 377

La celebració de l’Aplec de la Salut de Valldoreix arriba aquest any amb novetats, entre les quals la més destacada és el canvi de data de la diada, que deixarà de commemorar-se per la festivitat del 12 d’octubre, com era tradició, per passar a celebrar-se el dia 20 del mateix mes.

El motiu del canvi de data és una demanda majoritària de les entitats organitzadores de l’aplec que està motivada per la coincidència amb el Pont del Pilar, que en moltes ocasions propicia una davallada d’assistents. És per aquest motiu que des de l’EMD-Valldoreix s’ha decidit introduir un canvi de data en la celebració d’una festa amb gairebé 80 anys d’història.

L’anterior data del dia 12 també provocava problemes per la prohibició de la Generalitat de fer foc al bosc dins el període d’alt risc d’incendis, que s’allarga fins el 15 d’octubre. La prohibició feia difícil la celebració del tradicional concurs de paelles, un dels principals reclams de la festivitat. És per aquests motius que, des de la vocalia de Cultura, s’ha decidit convocar la ciutadania a l’Aplec de la Salut el dissabte 20 d’octubre per tal d’afavorir la recuperació de la participació i propiciar un canvi en el format de la festa.

Pel que fa a les activitats previstes per la diada a l’esplanada de l’Ermita, com és tradició començaran a les 10 del matí amb les activitats infantils i la tradicional missa a l’ermita. La ballada de sardanes i el recital de música de la Coral Harmonia i la coral jove seran els altres plats forts d’una diada que acabarà amb el recuperat concurs de paelles i que s’espera que de nou torni a convertir l’Aplec de la Salut de Valldoreix en una celebració multitudinària.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta