L’EMD de Valldoreix aprova una moció en contra del Decret de regulació...

L’EMD de Valldoreix aprova una moció en contra del Decret de regulació dels menjadors de l’escola pública

0 316

La sessió plenària de novembre va recollir diversos punts d’interés ciutadà, entre els quals va destacar l’aprovació de la moció sobre el Decret Marc dels menjadors escolars de la conselleria de la Generalitat, presentada pel grup de la CUP-PC.

El portaveu del grup municipal cupaire a la cambra valldoreixenca, Ferran Margineda, va cedir el seu torn de paraula a Judith Jacovkis, que va prendre la paraula com a representant dels pares i les mares de l’AMPA Ferran i Clua. Jacovkis va llegir el manifest de la plataforma SOS Migdia, associació creada recentment contra l’esborrany del Decret d’Espai de Migdia de la Conselleria d’educació catalana.

L’AMPA del Ferran i Clua creu que la iniciativa atempta contra l’interés comú de les famílies i dels infants, relegant als pares i les mares a un segon pla i limitant l’autonomia de les escoles per escollir el model de menjador més adequat en cada cas que, després de l’arpovació del decret, recaurà en la contractació pública amb criteris basats en la eficiència i no en la qualitat. La moció va plantejar mancances del projecte com la baixada del nivell d’atenció als nens i nenes, ja que el decret no preveu l’acompanyament dels alumnes amb necessitats específiques, o la inexistència d’una aposta clara per una dieta equilibrada i saludable.

Els arguments de Jacovkis i la plataforma SOS Migdia van convèncer a la majoria de la cambra de la inconveniència del projecte per l’àmbit escolar i, amb el vot a favor de la CUP-PC, PDeCAT-Actuem, Ciutadans i l’abstenció del grup municipal d’ERC-MES, la iniciativa va anar endavant i l’EMD-Valldoreix traslladarà al Parlament de Catalunya el desacord de l’administració valldoreixenca amb aquesta mesura.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta