L’EMD de Valldoreix completa la renovació dels autobusos del transport públic de...

L’EMD de Valldoreix completa la renovació dels autobusos del transport públic de la vila

La incorporació de dos nous vehicles a la flota completa el procés de renovació que es va posar en marxa el febrer de l’any passat. Els dos vehicles estrenats aquest dimarts donen servei a les línies V2, V4.1 i V4.2 i estan desenvolupats expressament per al servei de Valldoreix per l’empresa Indcar.

Els nous microbusos substitueixen els dos vehicles de la flota antiga, estrenada l’any 2007, i que encara estaven pendents de reemplaçar. Amb les recents incorporacions queda renovada la totalitat de la flota de 4 vehicles que conformen el servei de transport urbà a Valldoreix. L’únic vehicle de l’antiga flota que es mantindrà en servei serà el bus destinat a substitucions, quan alguna de les unitats noves estigui fora de servei per avaria o manteniment.

Els dos busos estrenats aquest dimarts són de les mateixes característiques que els que van entrar en servei l’any passat, amb una llargada de 8 metres i mig i 2 metres i 35 centímetres d’ample. Els dos models equipen un motor de 3.000 centímetres cúbics EURO VI de 170cv de baixes emissions, equiparables a un motor de gas. Els vehicles estan creats exclusivament per Indcar per al servei de Valldoreix, operat per l’UTE ValldoreixBus, formada per les empreses Marfina Bus S.A. i Soler i Sauret S.A, prestadores del servei de transport urbà a Valldoreix.

Els busos estan adaptats a la mobilitat característica de Valldoreix, amb carrers estrets i girs dificultosos. L’interior dels nous busos, que tenen una capacitat per a 29 persones -18 d’elles assegudes- es accessible i adaptat per a tot tipus d’usuaris, ja què disposa d’accés ‘low entry’ a les dues portes, així com una rampa desplegable automàticament que permet el fàcil accés a persones en cadira de rodes. Els nous vehicles també incorporen dos parells de seients a l’altura del terra per a viatgers i viatgeres amb dificultats de mobilitat.

La presentació dels autocars ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça de l’estació de Valldoreix amb la presència de la presidenta accidental de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada; els vocals de l’EMD Elena Degollada i Bernat Gisbert; el Conseller Delegat de Soler i Sauret, Joan Soler; i representants d’Indcar, i Iveco.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta