L’entorn natural de Valldoreix, més protegit amb el nou pla de protecció...

L’entorn natural de Valldoreix, més protegit amb el nou pla de protecció especial per al Parc Natural de Collserola

0 631
Plànol del nou PEPNAT. Font: AMB.cat

El pulmó verd del què formen part els boscos de Valldoreix gaudirà d’un nou pla d’especial protecció amb l’aprovació d’un increment de les zones lliures a través del PEPNat (Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola), que substituirà el desactualitzat pla de protecció del medi ambient de 1987.

La Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Consorci del Parc de Collersola, la Diputació de Barcelona i els 9 ajuntaments que formen part de l’àrea de Collersola, entre els quals es trova l’ajuntament de Sant Cugat, han acordat l’actualització projecte de protecció de l’entorn del Parc Natural de la Serra de Collserola. Aquest nou replantejament destina més superfície als espais lliure d’infraestructures (una zona equivalent a uns 700 camps de futbol) i garanteix la defensa del medi ambient al pulmó verd de Valldoreix i Sant Cugat i de la resta de municips de l’AMB.

L’adminitració ha donat el vist i plau al renovat projecte posant l’accent a la potenciació del respecte per l’entorn natural i a la limitació de les infraestructures humanes dins el territori del Parc Natural, per evitar l’impacte visual i efectes negatius per a la biodiversitat de la zona verda de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La iniciativa ha estat aprovada juntament amb la modificació del Pla General Metropolità (PGM).

Amb aquesta actualització del projecte de protecció mediambiental i del paisatge del pulmó de la vila i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les institucions catalanes es posen en marxa per garantir la defensa i la conservació d’ún bé tan preuat com és el Parc Natural de Collersola.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta