Les franges de prevenció d’incendis posen Valldoreix a punt per l’arribada de...

Les franges de prevenció d’incendis posen Valldoreix a punt per l’arribada de l’estiu

0 304

L’EMD de Valldoreix ha encetat aquesta setmana les tasques anuals de manteniment i obertura de les franges de protecció contra el foc i els treballs de neteja del sotabosc. L’acció, que finalitzarà abans de la revetlla de Sant Joan, ha començat al barri de Monmany i avançarà en direcció sud-est sud fins a arribar al barri de Sant Jaume-Barceloneta.

L’Entitat Municipal va començar ahir, a primera hora, les tasques previstes d’obertura i manteniment de les franges perimetrals de seguretat contra incendis i de neteja de l’entorn natural de la vila. Les tasques se centren en els espais boscosos a tocar de la trama urbana de Valldoreix, al límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i a les àrees de bosc interiors de la vila, amb l’objectiu de protegir la natura i els nuclis urbans dels episodis d’incendis que puguin aparèixer durant els mesos de més calor de l’any.

L’equip encarregat de dur a terme els treballs realitzarà tasques de manteniment sobre les aproximadament 37 hectàrees de franges de protecció presents al territori, a les que se sumarà prop d’una hectàrea i mitja més, de franges de nova creació. A més de les accions de manteniment i obertura de les franges de prevenció del risc d’incendis, l’EMD enceta aquest dimarts les habituals tasques de desbrossament del sotabosc amb l’eliminació de material llenyós mort, fàcilment incendiable, i la poda de les parts inferiors dels arbres, amb l’objectiu de dificultar la propagació del foc des del terra fins a les capçades. El projecte de protecció forestal i urbana de l’equip tècnic es complementa amb la retirada d’escombraries i la neteja de la brossa escampada per la zona on se situen les franges preventives.

Amb aquesta acció, que es desenvolupa cada any, l’objectiu de l’EMD es minimitzar les probabilitats de propagació d’un incendi a l’entorn natural de Valldoreix i evitar que el foc pugui afectar el nucli urbà de la vila.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta