Valldoreix aprova la compra d’un terreny de 10.000 m2 per fer un...

Valldoreix aprova la compra d’un terreny de 10.000 m2 per fer un aparcament

L’espai està ubicat a la confluència entre la carretera de Vallvidrera, la plaça de Can Cadena, el tram de la rambla Mn. J. Verdaguer que baixa cap a l’estació i el recorregut de l’autopista dels Túnels de Vallvidrera al seu pas per Valldoreix.

Els cinc vots favorables de l’equip de govern i les abstencions dels grups a l’oposició (ERC-MES, CUP-PC i C’s) van permetre que prosperés l’acord de ple per fer una previsió de pagament a compte de poc menys de 375.000 euros per la compra del terreny que FECSA-Endesa té a tocar de la plaça de Can Cadena. El terreny té una extensió de més de 10.000 m2, que el govern preveu utilitzar per construir un aparcament en superfície que doni servei tan a l’àmbit de la plaça de l’estació com a la zona comercial. La voluntat és que l’habilitació d’aquest terreny serveixi per pal·liar la situació de manca de places d’estacionament que en aquests moments es produeix a l’entorn de la Pl. de Can Cadena (Pl. de l’Estació, zona comercial, CAP-Valldoreix).

El projecte de l’aparcament es troba encara en fase embrionària i està pendent encara de l’acceptació per part de FECSA-Endesa de la valoració dels terrenys que s’ha fet arribar des de l’EMD de Valldoreix a l’empresa per arribar a un acord que possibiliti l’adquisició. Un cop el procés d’expropiació pactada –la figura de l’expropiació forçosa no es pot executar, atès que els terrenys no està previst urbanísticament com a espai de titularitat pública obligada- rebi llum ver per part d’Endesa la previsió del govern és construir un pàrquing que doni cabuda a més d’un centenar de vehicles que puguin descongestionar l’aparcament de l’estació i endreçar l’espai de manera que suposi una millora paisatgística en l’accés principal a Valldoreix.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta