Valldoreix celebra el Dia de la Dona 2018 amb protagonisme de la...

Valldoreix celebra el Dia de la Dona 2018 amb protagonisme de la Cia. Dell’Anima i Les Fourchettes

0 710

Vuit dones van ser les protagonistes dels actes del Dia de la Dona a Valldoreix que es van celebrar el divendres a la Nau de Cultura. La primera va ser la directora del Grup de Teatre Espiral, Trini Escrihuela, que va ser l’encarregada de llegir el manifest de la diada i va fer de portaveu de totes les dones de Valldoreix en la reivindicació de la necessitat d’assolir la igualtat efectiva entre homes i dones i desterrar de la societat la desigualtat i la violència masclista. Després de la lectura d’Escrihuela va prendre la paraula la presidenta accidental de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada, que va fer èmfasi en el seu desig d’assolir una societat en què no sigui necessària la celebració d’un Dia de la Dona i va posar l’accent en la imprescindible eradicació de la violència masclista.

La lectura del manifest unitari va donar pas a la posada en escena del duet format per la ballarina Neus Elfa i la violinista Mireia Vila, que sota el nom de Cia. Dell’Anima, van presentar a la Nau de Cultura ‘Elisabetta’, un seu plàstic espectacle a cavall entre la dansa i la música. Durant l’actuació es va poder apreciar la interacció entre la violinista i la ballarina, interpretant una cuidada coreografia en què les dues intèrprets desdibuixaven els límits de les seves disciplines per donar veu a la història d’amor entre Elisabetta Premazore, i el compositor italià Giuseppe Tartini.

Les darreres en pujar a l’escenari van ser el quartet Les Fourchettes i el seu recital ‘A capella!’, un espectacle en el que la veu és l’únic instrument i protagonista. L’actuació de les quatre cantants barcelonines va desgranar un repertori que volia retre homenatge als grups vocals femenins dels 50 i 60 i ser una reivindicació del gènere “Barbershop”, tradicionalment lligada a intèrprets masculins

Unes 60 persones van participar de la celebració del Dia de la Dona a Valldoreix i cada una va fer un donatiu de 5€, que s’han destinat al projecte benèfic de l’Asociación Anita i la Fundació d’investigació de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, que busquen trobar una cura pel tumor de cèl·lules germinals malignes en nens i adolescents. (asociacionanita.org).

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta