Valldoreix celebra la Diada més atípica reivindicant el paper dels governs locals...

Valldoreix celebra la Diada més atípica reivindicant el paper dels governs locals en la defensa dels valors democràtics

La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya 2020 a Valldoreix va estar profundament marcada per la Covid-19 -i les mesures decretades per evitar la seva propagació- que van obligar a fer els actes a porta tancada i sense la presència de la ciutadania. L’acte va quedar limitat a la lectura del manifest conjunt de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) amb motiu de l’11 de setembre, llegit pel president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig. Al llarg del seu discurs el president va reivindicar el paper dels governs locals com a ‘baluards democràtics’ i ‘les parets mestres d’una societat més lliure, democràtica i moderna’. Puig també va posar en valor el treball dels seus representants polítics electes, dels quals va dir que són ‘columna vertebral d’un país que davant els reptes, dificultats i problemes s’esmerça en esdevenir útils per a la ciutadania’. Per últim, el text de l’ACM va tornar a denunciar la ‘vergonyosa existència de preses i presos polítics, d’exiliats i exiliades, i amb un sistema repressiu contra la dissidència política’.

Acte seguit es va fer l’ofrena floral conjunta al monument dedicat a la memòria de l’heroi valldoreixenc a la Guerra de Successió, Francesc Busquets i Pujol, a càrrec dels portaveus dels grups polítics de la corporació. Per l’excepcional situació sanitària l’ofrena floral no es va obrir a la ciutadania, les entitats i les associacions de la vila, com és tradició aquest dia, i la celebració va quedar estrictament emmarcada en l’àmbit institucional.

Tampoc es va fer, pel mateix motiu sanitari, l’habitual cloenda de l’acte amb la cantada dels himnes Nacional de Catalunya i de Valldoreix, que tradicionalment ha estat protagonitzada pels cantaires de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

En el següent enllaç pot recuperar el vídeo del discurs del president: https://youtu.be/9KD0r6Vp-3U

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta