Valldoreix es posa a punt per a l’estiu amb la neteja de...

Valldoreix es posa a punt per a l’estiu amb la neteja de les franges de seguretat contra els incendis

0 909

Les àrees sobre les quals s’ha actuat sumen més d’una trentena d’hectàrees de zones perimetrals de contacte entre la trama urbana i les zones verdes urbanes i les zones boscoses.

Aquesta setmana l’EMD de Valldoreix enllestirà les tasques de realització de les franges de seguretat perimetrals en zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, així com el límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i les zones de bosc interiors a la trama urbana. Enguany els treballs recauen en l’empresa Arico Forest, SL, adjudicatària del contracte de Neteja Forestal i Prevenció d’Incendis a Valldoreix per un preu de poc més de 16.000 euros.

Les tasques de neteja consisteixen en treballs de desbrossa el sotabosc, per reduir la quantitat de combustible llenyós i vegetal i per trencar la continuïtat vertical de la massa de vegetació. Altres intervencions consisteixen en la retirada de la vegetació arbòria morta i la poda de les parts inferiors dels arbres de les zones esmentades, per tal de dificultar així la propagació del foc des del terra i fins a les capçades.

Com es va establir ja l’any passat, aquest any les tasques de realització de les franges de seguretat es complementen de nou amb la neteja de la brossa i escombraries que els treballadors es van trobant durant la desbrossa dels espais sobre els quals s’actua.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta