Valldoreix es posa a punt per a l’estiu amb l’inici dels treballs...

Valldoreix es posa a punt per a l’estiu amb l’inici dels treballs de les franges de seguretat contra incendis

0 498

L’EMD de Valldoreix ha encetat les tasques de realització de les franges de seguretat perimetrals en zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, així com el límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i les zones de bosc interiors de la vila. Enguany els treballs executats per l’empresa Arico Forest, SL, adjudicatària del contracte de neteja forestal, han començat pel barri de La Serreta-Bosc d’en Saladrigues i avançaran d’est a oest per acabar al barri del Monmany. Els treballs tenen un cost 16.000 euros.

Les àrees sobre les quals s’actua sumen més d’una trentena d’hectàrees de zones boscoses perimetrals de contacte entre la trama urbana i les zones verdes urbanes i les zones de bosc interiors de Valldoreix.

Les tasques de neteja consisteixen en treballs de desbrossa el sotabosc, per reduir la quantitat de material combustible llenyós i vegetal i per trencar la continuïtat vertical de la massa de vegetació. Altres intervencions consisteixen en la retirada de la vegetació arbòria morta i la poda de les parts inferiors dels arbres de les zones esmentades, per tal de dificultar així la propagació del foc des del terra i fins a les capçades.

Com ja s’ha vingut realitzant els darrers anys, enguany les tasques de les franges de seguretat es complementen amb la neteja de la brossa i escombraries que els treballadors es van trobant durant la desbrossa dels espais sobre els quals s’actua.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta