Valldoreix tindrà una bústia ètica denúncia de la Corrupció i males pràctiques...

Valldoreix tindrà una bústia ètica denúncia de la Corrupció i males pràctiques públiques

0 472

El plenari en bloc de l’EMD de Valldoreix es va posar d’acord el passat dijous per aprovar la creació d’una bústia ètica de denúncia de la corrupció y les males pràctiques a l’administració pública, amb l’objectiu de promoure la transparència i el bon govern dins de l’administració valldoreixenca. La iniciativa aprovada a Valldoreix vol facilitar la implicació i la col·laboració ciutadana, ja que s’ha revelat com una peça clau en la detecció i denúncia de casos de corrupció a tot l’estat i també a nivell internacional. La idea és també evitar que les possibles denúncies en la gestió dins l’àmbit laboral deixi de ser una pràctica de risc per als possibles denunciants que en la situació actual posen en risc la seva feina, la seva salut i la seva estabilitat econòmica i emocional.

La proposta és que la nova bústia ètica de Valldoreix es faci mitjançant el sistema de navegació ‘Tor’, una xarxa paral·lela a la internet clàssica i totalment anònima, gràcies a la impossibilitat de rastreig de les adreces IP o de la informació que per a ella circula. Aquest sistema garanteix el total anonimat per als usuari de la bústia.

Per a la creació de la bústia ètica l’EMD de Valldoreix es posarà en contacte amb la plataforma Xnet per comptar amb el seu assessorament en la instal·lació de la Bústia Ètica (https://xnet-x.net/buzon-xnet/) a través de la qual, la ciutadania pugui enviar, de forma anònima i segura, denúncies o indicis de casos que considera que l’EMD de Valldoreix hauria d’investigar.

Durant el procés es crearà també una comissió ètica de seguiment de totes les denúncies que es reunirà quatre cops l’any i estarà formada per membres de govern, representants de tots els grups polítics, el Síndic de Greuges de Sant Cugat i Valldoreix, així com els representants sindicals de treballadors i treballadores de l’EMD.

Amb la posada en marxa de la bústia ètica l’EMD de Valldoreix es compromet a, un cop rebudes les denúncies, respondre a totes elles i investigar aquelles que consideri plausibles o enviar-les a la institució adequada. La potestat de revelar la seva identitat per part del denunciant quedarà en el seu poder, sense perjudici a tenir constància del seguiment fet a la seva sol·licitud per poder supervisar el procés.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta