Arrenca la campanya anual de poda de l’arbrat viari de Valldoreix

Arrenca la campanya anual de poda de l’arbrat viari de Valldoreix

0 94

La campanya anual de poda de l’arbrat públic de Valldoreix va arrencar la setmana passada amb les tasques de neteja i manteniment de la temporada de tardor. Aquesta primera fase d’intervencions enceta el calendari de treballs, que des d’ara i fins a meitat de març, actuarà sobre més de 1.900 arbres repartits pels carrers i zones verdes de la vila.

Durant aquesta tardor, en concret fins a mitjan octubre, s’actuarà sobre uns 500 arbres de la vila que rebran una poda de sanejament i manteniment, que consisteix en diverses operacions com són actuacions de poda de branques seques, malaltes o atacades per insectes; branques massa properes al tronc o mal orientades; branques amb perill de trencament i aquelles que interfereixen en el pas de serveis i l’accés a edificis. Alhora aquest tipus de poda també té l’objectiu d’eliminar aquelles branques que en forma de plomall surten dels troncs. Un cop enllestits els treballs de neteja i manteniment en determinats arbres de Valldoreix, s’aconseguirà l’objectiu de minimitzar les interferències de les branques en el pas de vianants, trànsit dels vehicles dels serveis i accessibilitat als edificis.

Amb tot, la poda de tardor només és una part de la campanya anual de manteniment de l’arbrat de la vila, atès que el gran gruix dels treballs (podes de coronació, reducció de capçada, brocada, etc.) es realitzaran des d’inicis de gener fins a la segona quinzena de març. Aquesta és l’època d’atur vegetatiu dels arbres, la qual té lloc per a la majoria d’espècies autòctones de novembre a març. L’empresa de jardineria Espais Verds del Vallès, concessionària del servei de manteniment de l’arbrat públic i zones verdes de Valldoreix, s’encarregarà d’executar els treballs al llarg d’aquesta campanya.

Tot i que l’equip tècnic de jardineria realitzarà les pertinents senyalitzacions i els desviaments de trànsit provisionals necessaris per evitar riscos per a la circulació de vehicles i vianants, de moment des de l’EMD no està previst el tall total de cap carrer, més enllà de situacions excepcionals, que es comunicaran a la ciutadania amb antelació.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta