Associació Artesans de Valldoreix

Associació Artesans de Valldoreix

0 2250

 

ADREÇA: Av. Vall d’Or, 11. 08197 Valldoreix.

E-MAIL: info@artesansdevalldoreix.cat

 WEB: http://www.artesansdevalldoreix.cat


DESCRIPCIÓ

L’any 2003, per iniciativa d’un grup de mares i mestres de l’Escola Bressol de Valldoreix es va organitzar una fira d’intercanvi de material, on també es va convidar a participar a amics i coneguts del poble que fessin coses manualment.

En aquella primera trobada vam coincidir alguns artesans de Valldoreix que compartíem inquietuds similars i ganes de donar a conèixer la feina artesana i el valor afegit  que dona el treball realitzat amb les pròpies mans.

Inicialment, es va començar organitzant una Fira d’Artesans anual emmarcada dins dels actes de la Festa Major de Valldoreix i, poc a poc, el grup va anar creixent, es va anar cohesionant i es va anar fent més estable.

L’any 2008, i després d’una llarga feina de grup i moltes reunions, va quedar constituïda l’associació d’ ARTESANS DE VALLDOREIX (inicialment amb el nom de “Col·lectiu d’Artesans de Valldoreix”) i registrada tan a la Generalitat com a l’EMD de Valldoreix.

Des d’aleshores s’han organitzat Fires d’Artesania a Valldoreix coincidint amb actes festius del poble (Festa Major, Sant Jordi, Festa de la primavera/estiu i Nadal). En aquestes fires sempre hem pretès un doble objectiu: donar a conèixer (i vendre) els nostres productes fets a mà i dinamitzar la vida associativa i cultural local. I amb aquesta intenció, a més de les parades d’artesania, sempre s’han anat organitzant (o hem fet coincidir)  activitats paral·leles de caire festiu i participatiu (xocolatades, conta-contes, tallers, sorteigs,…)

Des de l’ inici del Mercat no sedentari de Valldoreix, el 2010, participem com a grup cada primer dissabte de mes. A mes organitzem demostracions periòdiques de les diferents tècniques utilitzades per crear les peces artesanes.

En l’actualitat, els ARTESANS DE VALLDOREIX és un grup format per artesans del poble que treballen diferents disciplines artístiques (joieria, art, tèxtil, vitralls, fotografia, restauració de mobles, records, decoració…) i compta també amb un grup de simpatitzants que participen i col·laboren de forma esporàdica.

Cal dir que sempre hem comptat amb el suport i la col·laboració de l’EMD de Valldoreix per poder tirar endavant el nostre projecte i les nostres il·lusions.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta