Carles Castell i Etna Miró s’enduen la 17a edició del Premi Literari...

Carles Castell i Etna Miró s’enduen la 17a edició del Premi Literari de Valldoreix

0 1732

L’escriptor santcugatenc, s’ha imposat a la categoria absoluta amb l’obra ‘L’aroma del lilà’, mentre que en categoria juvenil ha estat la jove escriptora resident a Lleida qui s’ha endut el màxim guardó amb el relat ‘Les llàgrimes dels pobres’.

El lliurament de premis es va fer el passat divendres 7 d’abril a la Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix i davant d’un nodrit grup de membres de la vida associativa i cultural de Valldoreix, així com familiars i amics dels premiats. La representació institucional de l’EMD de Valldoreix la va encapçalar el vocal de Cultura i president del jurat, Joaquim Castelló, acompanyat per les vocals del govern valldoreixenc, Susana Herrada i Elena Degollada.

Carles Castell és nascut a Reus, però resideix a Sant Cugat des de l’any 1980. És Doctor en Biologia i treballa en el camp de la conservació d’espais naturals. Amb l’Aroma del lilà’ suma un nou guardó a les seves vitrines literàries, on ja descansen altres premis com Jaume Maspons i Safont de Granollers. Durant el torn de parlaments de recollida del guardó, dotat amb 2.000€, Roig va posar de manifest el seu desacord amb la política de retallades que s’està duent a terme a Catalunya i Espanya i que tant afecta el món de la cultura.

Amb ‘Les llàgrimes dels pobres’ Etna Miró confirma la incipient però sòlida trajectòria literària que la Barcelonina resident a Lleida està construint en què, juntament amb el Premi Literari de Valldoreix, ja destaquen més de 40 guardons.

Per últim, també van rebre un reconeixement especial del jurat els joves autors Claudina Canals i Steen Knudsen amb l’obra a quatre mans ‘El meu nom és Nuada’.

En total a l’edició 2017 s’han presentat més d’una 50 d’originals entre les dues categories, fet que remarca la puixança del certamen literari de Valldoreix, de gran anomenada entre els escriptors locals, comarcals i nacionals.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta