El nou recorregut de la Cavalcada dels Reis Mags a Valldoreix enganxa...

El nou recorregut de la Cavalcada dels Reis Mags a Valldoreix enganxa els valldoreixencs

0 437

Centenars de veïnes i veïns de Valldoreix van sortir al carrer el passat dissabte per saludar i donar les seves cartes als Reis Mags Melcior, Gaspar i Baltasar, al pas de la tradicional Cavalcada pels carrers de la vila. Enguany les 13 carrosses engalanades van estrenar recorregut, que va tenir com a eix central la rambla Mn. Cinto Verdaguer.

Les gèlides temperatures del vespre del 5 de gener no van desanimar la parròquia valldoreixenca que va desembarcar a la rambla Mn. Cinto de Valldoreix per gaudir de la nit més màgica de l’any. La nit dels infants. Màgia, il·lusió, entusiasme i alegria a parts iguals, van omplir l’artèria principal de Valldoreix per donar la benvinguda a ses Majestats els Reis Mags d’Orient en la seva tradicional visita a la vila. Enguany la principal novetat era el canvi de recorregut, que va partir de la cruïlla de l’Av. Bilbao amb el carrer de Rosàs per, seguidament, recórrer el passeig Olabarria fins a Can Cadena. Des d’allà la rua va baixar tota la rambla Verdaguer en direcció a la Plaça Mas Roig, des d’on pels carrers Pg. Mas Roig i Avet van donar la volta per tornar a la rambla Verdaguer i enllestir el recorregut a l’església de l’Assumpció. Va ser al temple valldoreixenc on es van viure els instants més emotius, quan centenars de veïns i visitants es van aplegar a banda i banda de la via per apropar-se i saludar amb devoció els tres Reis i el seu seguici. Un cop finalitzada la rua Melcior, Gaspar i Baltasar van visitar l’església de l’Assumpció per fer la tradicional ofrena d’or, encens i mirra al infant del pessebre vivent, representat pels nens i nenes de la parròquia. D’allà van passar a l’escenari habilitat a la plaça i on els Reis Mags es van posar a disposició dels centenars d’infants i les seves famílies, que es van donar cita a la plaça per lliurar les darreres cartes amb els seus desitjos i conèixer personalment a ses Magestats.

L’activitat a la plaça va ser animada durant tota la tarda, ja que molt abans de l’arribada dels Reis, des de les 17:30h es van organitzar tallers de manualitats per fer corones de reis i que van aplegar un munt de nens i nenes, mentre esperaven l’arribada de ses majestats. Però aquests no van ser els únics entreteniments de la tarda, perquè a la plaça es van instal·lar també un seguit d’enginyosos jocs i autòmats que van fer les delícies de petits i grans i van ajudar a combatre el fred, juntament amb una deliciosa xocolatada.

Durant els parlaments de les autoritats, encapçalades pel president de l’EMD-Valldoreix, Josep Puig, es van anunciar els guanyadors del Concurs de Carrosses de la Cavalcada de Valldoreix 2018. La carrossa guanyadora va ser la de l’Hípica Domenech-Dunfoy, mentre que la rua dels Marxosos del Vallès va ser segona i la proposta del Club de tennis de Valldoreix va quedar tercera. L’entrega de premis del concurs es farà durant la Festa de Carnaval del proper mes de febrer.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta