El ple d’abril; tarda de mocions a la Sala de Plens de...

El ple d’abril; tarda de mocions a la Sala de Plens de la Casa de la Vila de Valldoreix

Les propostes dels grups polítics al plenari valldorexenc van protagonitzar la Sessió Plenària Ordinària de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix, celebrada el dijous 28 d’abril a la Sala de Plens, i la primera va ser la presentada per l’equip de govern de Junts, que va esdevenir institucional, per a la protecció de Parc de Collserola. Les mesures proposades a la moció aposten per la recuperació de l’activitat agrícola al parc; apostar per la instal·lació d’un centre logístic de biomassa que doni sortida aquest recurs renovable; incentivar la cooperació en la gestió agroforestal; entre d’altres.

El següent en prendre la paraula va ser el vocal de Ciutadans, José Miguel Garcia, per presentar la moció del grup taronja per a la construcció d’un parc de socialització per a gossos a la vila, que, entre d’altres, contempli la instal·lació de papereres amb dispensadors de bosses higièniques, una font adaptada per a gossos, il·luminació per facilitar l’ús de l’espai durant tot l’any i un circuit d’agilitat canina. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups amb representació al ple, a excepció dels vocals d’ERC que es van abstenir per no considerar l’actuació prioritària.

Demanar a l’Ajuntament de Sant Cugat l’ampliació horària de la línia R1 del transport urbà per millorar la connexió entre els centres de Sant Cugat i Valldoreix. Aquesta va ser la proposta que va elevar al ple de l’EMD el vocal de la CUP, Ferran Margineda i que va resultar rebutjada amb el vot diriment del president, després que la votació quedés empatada a 4 vots. Hi van votar en contra els tres membres de l’equip de govern de Junts i de la vocal del PSC, Susanna Casta, mentre que Ciutadans, CUP i ERC hi van votar a favor.

Totalment contrari va ser el resultat de la següent votació al plenari valldoreixenc, amb l’aprovació de la proposta, presentada també pel vocal Margineda, per demanar a l’Ajuntament de Sant Cugat que projecti i doti de pressupost la realització d’un carril bici pel carrer Avila i fins la zona de l’Arxiu, que enllaci amb el carril existent del carrer Ramon Escayola. La moció va rebre el suport majoritari de la junta veïnal, on només es va abstenir el vocal de Ciutadans.

El temps dedicat a les mocions es va esgotar un cop es va votar i aprovar, per unanimitat, la moció de Ciutadans, alternativa a la moció original presentada pels grups del PSC, ERC i la CUP de resposta a una 3a moció sobre la problemàtica okupa -també de Ciutadans- aprovada el 27 de gener al ple de Valldoreix. En aquest cas el grup taronja es va autoesmenar i va presentar un text per deixar sense efecte els acords aprovats el gener, fet que va portar el front de les esquerres a retirar el seu text.

Fins al final del ple l’activitat de control va prendre el protagonisme amb la dació de compte davant el plenari dels decrets de presidència i dels decrets de contractació de l’últim mes.

Abans de tancar la sessió es va tornar a repetir el comiat del vocal d’ERC Lluc Cahís, que per una qüestió administrativa no va poder formalitzar la seva renúncia en el ple de març i en aquest ple es va procedir a complir el tràmit de restar assabentat per part de la Junta de Veïns i es va proposar el veí Ramón Segura com el seu substitut.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta