El Ple de setembre de l’EMD de Valldoreix reprèn l’activitat després de...

El Ple de setembre de l’EMD de Valldoreix reprèn l’activitat després de l’estiu i enceta el curs polític

Tornava l’activitat política a la Sala de Plens de l’EMD de Valldoreix després de les vacances estivals i ho va fer amb forces renovades, amb prop de 6 hores de sessió plenària. El Ple va estar precedit de l’Audiència Pública, que tornava a ser presencial després de molts mesos de virtualitat forçada per les mesures de control dels contagis de la Covid-19.

Les mocions

La sessió es va iniciar, com és costum, amb el debat de les mocions presentades pels grups polítics al Ple i que va servir per aprovar les propostes de rebuig al bloqueig comercial, econòmic i polític per part dels EUA contra Cuba i de realització d’un estudi tècnic de l’actual contracte de transport urbà i les possibilitats d’ampliar els torns i les freqüències de pas de les línies de bus de la vila, totes dues formulades per la CUP-PC. També van prosperar  les mocions institucionals per donar un espai a la revista municipal InfoValldoreix als comerços de Valldoreix i per posar en marxa un pla de retirada d’elements constructius que continguin amiant a la vila. Per majoria es van aprovar la proposta de Ciutadans per posar en marxa les mesures correctores necessàries per a la neteja, acondicionament i manteniment de la plaça Maria Sabater -amb l’abstenció del president- i la moció d’urgència de la CUP-PC per establir una col·laboració amb la Plataforma per la Llengua per donar suport econòmic a l’ONG de promoció del català. No va tenir tanta sort la proposició d’ERC-MES per dissenyar i implementar un pla de joventut a Valldoreix no va recavar els suports necessaris.

Aprovació de la 10a modificació de pressupost

Després d’informar al plenari dels decrets de presidència i contractació, de l’estat d’execució del pressupost i dels terminis de pagament es va aprovar la desena modificació pressupostària de l’any. Entre d’altres, l’increment de partides servirà per finançar l’asfaltat de 2 carrers de la Colònia de Montserrat (85mil€), el pla especial de la Centralitat (15mil€), projectes i millores en el clavegueram (65mil€), manteniment d’enllumenat públic (12mil€), neteja i manteniment de rieres (36mil€), redacció del projecte-estudi de la mobilitat a l’entorn de Can Cadena (22.500€) i el donatiu a la Fundació Miquel Valls de lluita contra l’ELA (1.000€).

Carril bici, Bicitancat i mobilitat a l’entorn de Can Cadena

La mobilitat sostenible va centrar bona part de la part final de la sessió amb la presentació dels convenis de col·laboració entre l’EMD de Valldoreix, la Diputació, l’AMB i l’Ajuntament de Sant Cugat, per la construcció d’un carril per a vianants i bicicletes entre la Floresta i Valldoreix, primer i amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), per a la implantació d’un Bicitancat a l’estació de Valldoreix, després. El carril bici connectarà La Floresta amb la plaça de Can Cadena en paral·lel a la carretera BV-1462 i suposarà una despesa de quasi 490.000€ per a l’EMD. El projecte té per objectiu la millora de la seguretat viària eliminant la cohabitació que es produeix en l’actualitat entre el trànsit rodat i el trànsit de vianants. També està prevista la implantació d’una nova rotonda a la cruïlla de la carretera amb el Camí antic de Terrassa a La Floresta, l’ordenació de la intersecció actual amb els carrers de Ca n’Enric, la Pau i el passeig del Sol i la millora de l’enllumenat del tram. Pel que fa al Bicitancat, es tracta d’un aparcament per a bicicletes que FGC ja està construint a tocar de l’estació de Valldoreix i que tindrà una capacitat màxima de fins a 54 bicicletes. L’accés a la nova instal·lació serà restringit per als abonats del servei, que prèviament hauran de haver-se donat d’alta mitjançant una aplicatiu web. Durant el primer any està previst que la tarifa sigui gratuïta, però s’hauran de pagar 0,3 €/h si se supera el període gratuït de 24h continuades. Les millores en mobilitat es van completar amb l’aprovació definitiva l’estudi d’ordenació de la mobilitat a l’entorn de Can Cadena, per millorar la circulació de vianants, bicicletes i VMP. Aquest estudi inclou els àmbits de la mateixa Pl. de Can Cadena, l’accés a l’Estació, la Pl. Joan Majó, el Pg. Valldoreix, el C/ Cervantes, el Pg. Olabarria i el parc de l’avinguda Bilbao.

Pas endavant de la Centralitat de Valldoreix

Per acabar, el ple va donar llum verda a la contractació de la redacció d’un pla especial urbanístic d’ordenació volumètrica i definició dels usos d’equipament a la Centralitat de Valldoreix, que s’han d’ubicar a l’illa situada entre la Rbla. Mn. J. Verdaguer, i els carrers Sant Albert, Tibidabo i Coster, als terrenys actuals de la Pl. del Casal de Cultura i la Nau de Cultura. Aquest espai està previst que aculli un complex cultural i cívic, habitatge de protecció oficial, equipaments comercials, aparcament soterrat i una plaça cívica. Per tirar endavant, l’aprovació va comptar amb el vot favorable de l’equip de govern i l’abstenció del vocal de Ciutadans, José Miguel García.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta