El Ple de Valldoreix reprèn l’activitat presencial rebutjant el racisme i la...

El Ple de Valldoreix reprèn l’activitat presencial rebutjant el racisme i la construcció d’un nou abocador a Rubí

La tornada a la ‘nova normalitat’ s’ha traduït a Valldoreix en la represa de l’activitat presencial al Ple de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix, i la sessió del mes de juny s’ha celebrat amb presència dels polítics i polítiques amb representació a la junta veïnal, però a porta tancada per tal de garantir la distància social decretada per la crisi de la Covid-19. El ple ha començat amb un minut de silenci i la lectura d’un manifest en contra del racisme, la discriminació racial i la xenofòbia i el compromís de l’EMD amb el principi que ‘tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets i estan dotats de la possibilitat de contribuir constructivament al desenvolupament i al benestar de les seves societats. Tota doctrina de superioritat racial és científicament falsa, moralment condemnable, socialment injusta i perillosa i s’ha de rebutjar’.

L’apartat dedicat a les mocions s’ha iniciat amb l’aprovació de la proposta, presentada per ERC-MES i la CUP-PC, per promoure iniciatives socials, econòmiques i polítiques per millorar i dignificar els treballs de la llar i a les persones que es dediquen a aquestes tasques, que ha rebut el vot favorable de la totalitat dels grups del plenari. També ha prosperat la moció de rebuig a la construcció del nou abocador de Can Balasc a Rubí i en contra del model de generació massiva de residus sense plantejar una reducció d’aquests. Igualment, el Ple ha expressat el rebuig a totes les conseqüències que poden afectar la salut de les persones, el medi ambient i la mobilitat, ja que l’abocador estarà molt proper a una escola i a nuclis habitats. La proposta ha rebut el vot favorable de tots els grups, amb l’excepció dels vocals de l’equip de govern que s’han abstingut. D’igual manera ha rebut llum verda la proposta promoguda pel grup de Ciutadans per la qual l’EMD es compromet a promoure el teletreball i a implementar mesures reals que permetin una conciliació efectiva de la vida laboral i familiar entre els treballadors i treballadores de l’administració valldoreixenca. Per contra, no ha prosperat la moció de la CUP per implementar programari lliure a l’administració valldoreixenca. La proposta ha decaigut pel vot contrari dels vocals de l’equip de govern i de la vocal del PSC-CP, que han mostrat les seves reserves sobre la dificultat de salvaguardar les dades de la ciutadania de la vila i la incompatibilitat dels programes de codi lliure amb els actuals programes de gestió amb què es treballa a l’EMD.

En l’apartat econòmic, la totalitat de vocalies han votat a favor de la modificació pressupostària per fer front a les despeses derivades de la crisi de la Covid-19 i als desperfectes a l’arbrat públic de la vila, provocats pel temporal Glòria. En concret la modificació ha proposat un increment de 41.000€, que es finançarà a través de dues subvencions de la Diputació de Barcelona d’11.000 i 25.000€ i amb 5.000€ del romanent de tresoreria. També per unanimitat el plenari de Valldoreix ha aprovat la modificació de les Ordenances Fiscals per tal d’introduir exempcions de pagament de les quotes públiques de les taxes d’ocupació de terrasses, d’obertura provisional de bars a l’aire lliure, de les parades del mercadet setmanal, de l’Escola Bressol, i dels tallers de cultura, mentre no es facin de manera presencial. Aquesta modificació d’ordenances persegueix l’objectiu, d’alleugerir els pagaments de què s’han de fer càrrec les famílies en una situació de greu crisi econòmica i sanitària durant el que resta de l’exercici econòmic 2020.

Per tornar a veure la Sessió Plenària Ordinària del mes de juny pots clicar el següent enllaç: https://youtu.be/jDjaqtB0Wa4 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta