El ple de Valldoreix s’acomiada del 2021 donant un pas endavant en...

El ple de Valldoreix s’acomiada del 2021 donant un pas endavant en la urbanització de l’aparcament de Can Cadena

0 321

La Sessió Plenària Ordinària de desembre a l’EMD de Valldoreix, última de l’any 2021, es va celebrar ahir per la tarda a la Casa de la Vila i va estar precedida per la presentació de l’informe anual d’actuacions del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, corresponent a l’any 2020. Durant la seva exposició Palacio va informar el ple que la sindicatura havia rebut 7 queixes corresponents a veïns i veïnes de Valldoreix, de les quals només dues es van traslladar a l’administració valldoreixenca, per ser de la seva competència.

Suport a la immersió lingüística

Finalitzada la dació de compte per part del Síndic es va donar pas al plenari que, com és costum, va arrencar amb el debat de les mocions. El primer a prendre la paraula va ser el vocal de l’equip de govern Bernat Gisbert per presentar la moció de defensa del model d’immersió lingüística i en contra de la sentència del TSJC, que obliga a fer un 25% de l’ensenyança en castellà a l’escola catalana. La proposta, a la qual es va afegir la CUP-PC com a proposant, va tirar endavant amb els vots de les formacions proposants i dels vocals d’ERC-MES, mentre que el PSC-CP es va abstenir i Ciutadans hi va votar en contra.

Mocions i contaminació atmosfèrica

No va prosperar la moció del vocal de Ciutadans, que es va quedar sol en la seva reclamació a la Generalitat de Catalunya per a la suspensió de l’impost d’emissions de CO2, en no va rebre el suport de la resta del plenari. Per contra, sí va tirar endavant la moció de la CUP-PC per a la implementació d’un sistema de pagament a l’AP-7, com a mesura per lluitar contra l’impacte que l’autopista en la generació de gasos contaminants i en la pol·lució atmosfèrica i acústica a la vila.

Aprovació inicial del pàrquing de Can Cadena

Els vots dels quatre vocals de l’equip de govern, els dos d’ERC-MES i del vocal de la CUP-PC van servir per donar llum verda a l’aprovació inicial del projecte d’urbanització de l’aparcament de la plaça de Can Cadena. L’espai, que té més de 6.200 m2 de superfície distribuïda en dos nivells, acollirà un total de 170 places, sis de les quals estan dotades amb carregador per a vehicles elèctrics. El projecte té un pressupost total d’execució que supera per poc els 770.000 euros i mantindrà els actuals accessos per la carretera de La Floresta i per la Rbla. Mn. Jacint Verdaguer.

Per acabar, el plenari va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal de guals i l’increment del preu del menú del bar-restaurant ‘El Casalet’ del Casal de Cultura.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta