El Ple de Valldoreix tanca el curs polític acordant la reorganització del...

El Ple de Valldoreix tanca el curs polític acordant la reorganització del trànsit a l’Av. del Baixador i reclamant la videovigilància

La Junta de Veïns celebrada ahir dimarts, novament a porta tancada per evitar contagis de la Covid-19, va començar amb el grup de la CUP-PC retirant la moció sobre la creació d’una empresa pública de serveis municipals i per reactivar l’acord plenari per contractar un proveïdor d’energia neta i socialment més justa. Davant la dificultat de crear una empresa de titularitat municipal que gestioni directament els serveis, el vocal Ferran Margineda va entregar un exemple de plec de clàusules per contractar electricitat obtinguda de fonts sostenibles i va demanar que no es faci cap nova licitació sense un informe de valoració de la viabilitat de prestar el servei de forma directa per part de l’EMD.

La resta de les mocions presentades pels grups polítics al ple sí que es van sotmetre a votació, començant per la del PSC-CP per a la gestió del projecte de l’Av. del Baixador, en què la vocal socialista, Susanna Casta, va instar al plenari valldoreixenc a limitar el trànsit de vehicles per la zona, autoritzant només el pas dels veïns i els serveis; la creació d’una taula de treball de polítics i tècnics d’ambdues administracions, juntament amb veïns afectats; i la petició formal de l’EMD a l’Ajuntament de Sant Cugat d’una inversió econòmica a Valldoreix. La moció va rebre el vist-i-plau de la resta de forces valldoreixenques -excepte l’abstenció de Ciutadans- amb l’esmena proposada per l’equip de govern de canviar el primer acord per reorganitzar i no limitar el trànsit de vehicles per l’avinguda per minimitzar les molèsties al veïnat.

També va prosperar la moció de Ciutadans per reclamar a l’Ajuntament de Sant Cugat que faci efectiu d’immediat el compromís d’instal·lació de les càmeres de videovigilància a les entrades de Valldoreix, per millorar la seguretat de la vila, identificar els delinqüents i dissuadir els possibles lladres. La proposta va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern i de la vocal del PSC, mentre que els representants de la CUP-PC i ERC-MES hi van votar en contra per considerar-la electoralista i mancada d’honestedat política.

El temps del ple de Valldoreix dedicat a les mocions de les formacions polítiques va acabar amb l’acord unànime de tots els grups pel foment de la participació ciutadana a través de la formalització de la iniciativa que permet a la ciutadania participar telemàticament a les Audiències Públiques, enviant les seves preguntes, i que aquest es mantingui un cop els plens tornin a ser presencials. L’acord també va contemplar la represa, després de l’estiu, de les reunions de treball per a la reactivació del Consell de la Vila.

Tancat l’apartat de mocions va prendre protagonisme l’economia amb l’aprovació, amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de forces, de la vuitena modificació pressupostària de l’any, que entre les inversions més destacades destina: 565.000€ a la 1a fase d’ampliació del carrer Nard, prop de 139.000€ al projecte del pont del camp de futbol,  75.000€ a la compra d’un camió elèctric per a la brigada, 16.641€ a panells informatius per a les parades de bus i 14.000€ a la redacció del projecte del pont del C/ Pont. El mateix consens va tenir la proposta d’aprovació definitiva del Compte General de l’EMD corresponent a l’exercici de 2019,

Per últim, la vocal d’Economia va informar el plenari del decret de presidència per fer extensiva als mesos de juliol i agost l’exempció de cobrament dels lloguers als serveis concessionats per l’EMD dels restaurants Momotaro i El Casalet i a la floristeria VallVerd de la plaça de Can Cadena, per tal d’ajudar a reactivar l’economia de la vila en un moment de recuperació de la normalitat.

Per tornar a veure la Sessió Plenària Ordinària del mes de juliol pots fer-ho clicant AQUÍ

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta