Valldoreix ret una setmana de merescut homenatge al col·lectiu de la gent...

Valldoreix ret una setmana de merescut homenatge al col·lectiu de la gent gran de la vila

0 970

Activitats amb l’objectiu d’atorgar protagonisme a les persones grans i reconèixer la seva labor fonamental com a part de la societat valldoreixenca han tingut lloc a Valldoreix, des de dilluns, La primera edició de la Setmana de la Gent Gran, una setmana farcida d’activitats en la qual els diners recaptats en tots els actes benèfics es destinen íntegrament a la Marató de TV3.

Les jornades de la Setmana de la Gent Gran de Valldoreix van començar el 2 d’octubre amb una exposició al Casal d’Avis on van gaudir d’un reconeixement fotogràfic a la seva trajectòria personal acompanyada d’un petit refrigeri. La projecció gratuïta d’una pel·lícula de Cine Forum al Casal d’Avis va tancar la primera jornada de la Setmana de la Gent Gran.

El Dinar de Germanor va obrir el segon dia de l’ambiciós projecte de l’EMD-Valldoreix dirigit als més grans. Unes 150 persones es van aplegar a la Masia Rosàs en un àpat sense representació institucional a causa de l’aturada general del 3 d’octubre, mentre que el professor de la Universitat de València Iago de Balanzó va celebrar dimecres una interessant conferència sobre les mediacions amb la gent gran a la Sala de Plens.

L’esperat Ple de l’Experiència va donar als representatns de les entitats i col·lectius de la gent gran de Valldoreix l’oportunitat de sentir-se com a veritables vocals de la vila i van elaborar propostes sobre els temes que afecten el dia a dia dels sèniors. Unes peticions d’entre les quals destaquen la creació de la figura d’un assessor de salut violència i drets socials per a la gent gran o la elaboració d’un cens de gent gran que necessiti serveis d’ajuda i/o companyia. Els avis i àvies van arribar a acords en temes tan diversos com ensenyament, economia i finances, participació ciutadana, serveis socials, esports, obres i serveis, cultura i serveis a les persones. La idea és que aquestes propostes siguin elevades al Ple de la Junta de Veïns de Valldoreix on es debatran les idees dels més grans de Valldoreix.

Un cop enllestit el Ple de l’Experiència la Setmana de la Gent Gran de Valldoreix continua avui divendres amb una ruta per les residències de gent gran a la vila, de 17 a 18:30, amb l’acompanyament de l’Escola de Música. Després del recorregut les corals Harmonia, Jove i l’Esclat de Germanor oferiran un concert a la Nau de Cultura obert a tots els públics.

L’Excursió per l’Itinerari Blau dels circuits Sumant Capacitats de Valldoreix és la cita que protagonistza la jornada de dissabte. Està organitzada pel VEN i és oberta a tots els veïns i veïnes. A les 6 la gent gran té una cita a la Nau per assistir a la curiosa obra teatral ‘La farsa del banyut apallissat’ dirigida pel Grup de Teatre el Cercle dels Marxosos del Vallès.

El punt i final a la Setmana de la Gent Gran es posarà diumenge a la Nau de Cultura, amb l’acte de lliurament de diplomes a entitats i persones que s’han caracteritzat pel seu compromís amb el col·lectiu de la gent gran i amb un animat espectacle de ball a càrrec dels Marxosos.

L’EMD-Valldoreix s’ha fet càrrec de l’organització de la 1a Setmana de la Gent dedicada al col·lectiu de la tercera edat i ho ha fet amb l’estreta col·laboració de la comissió organitzadora formada per: Emili Sempere, Montserrat Roura i Josep Carné del Casal d’Avis; Marcenia Baqués dels Marxosos del Vallès; Rafa Usero del Teatre l’Espiral; Assumpta Pla i Eva Matz de l’associació mediambiental VEN; i Francesc Tortosa com a representant de la Coral Harmonia.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta