Els candidats a la presidència de l’EMD marquen perfil propi en el...

Els candidats a la presidència de l’EMD marquen perfil propi en el debat electoral de la Casa de la Vila

0 720

La Sala de Plens va ser l’escenari dijous al vespre de l’esperat debat electoral entre els sis candidats, que aquest diumenge pugnaran per presidir l’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix el proper mandat. L’acte, organitzat per Valldaurex, l’APVV i Cugat Mèdia, va convocar un centenar de persones a la Sala de Plens.

 El debat va comptar amb la participació de Josep Puig, actual president i presidenciable per Junts per Sant Cugat-Valldoreix; Xavier Humet, candidat de la confluència Guanyem Valldoreix; Sergio Blázquez com a candidat de Ciutadans; Susana Casta, presidenciable del PSC; Marta Salvador, candidata pel Partit Popular i David Sempere com a presidenciable de Primàries Valldoreix. El debat va estar moderat en tot moment per Juanjo Cortés, president de Valldaurex, i per la periodista de Cugat.cat Sílvia González.

El tema de la seguretat va encetar l’expectat debat electoral. Els representants polítics es van posar d’acord en que a Valldoreix existeix un problema amb la seguretat i que cal situar el problema com a prioritari a l’agenda política. Les formacions candidates per fer-se amb la presidència van criticar l’actuació de l’actual govern, mentre que l’aspirant a revalidar la presidència, Josep Puig, va defensar la tasca feta en els quatre anys de mandat, tot i que ‘encara queda molt treball per fer’.

En segona instància, el model urbanístic de la vila, així com l’habitatge i la mobilitat a Valldoreix, van centrar la segona part del debat. Susana Casta (PSC) va defensar la millora de les comunicacions amb els punts neuràlgics de Sant Cugat, mentre que Marta Salvador (PP) va posar l’accent en facilitar l’aparcament al veïnat. David Sampere (Primàries Valldoreix), va incidir en defensar el tradicional urbanisme valldoreixenc, format per edificis de no més de dues plantes, mentre que Josep Puig (Junts per Sant Cugat-Valldoreix), va insistir en el fet que l’EMD hagi recuperat recentment els terrenys de l’estació, cedits a l’Ajuntament de Sant Cugat fins va pocs dies.

El tercer bloc va estar centrat en els equipaments públics, la cultura i l’esport a Valldoreix. Totes les formacions polítiques aposten per redactar un adeqüat Pla d’Equipaments amb l’Ajuntament i la materialització del projecte de construcció del nou edifici de l’Escola de Música, mentre que el presidenciable de Junts va prometre la construcció d’una zona esportiva i de lleure al Mas Roig i Ciutadans va insistir en que l’Entitat Municipal no rep el finançament d’acord d’una vila amb les característiques territorials i demogràfiques com és Valldoreix.

El penúltim àmbit sobre la taula va ser la relació entre l’EMD-Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat i la llei d’EMD de Catalunya. La majoria de candidats, especialment Josep Puig, David Sempere i Xavier Humet, van posar de relleu el conveni competencial entre les dues administracions, com el millor del global de les entitats municipals catalanes. Ciutadans va subratllar la necessitat de recursos per satisfer les necessitats veïnals, mentre que el PSC va remarcar que cal avançar cap a una relació més fluïda entre ambues entitats públiques.

Per finalitzar el debat, els aspirants no es van posicionar en excés a l’hora d’exposar les seves intencions respecte dels pactes post-electorals, en cas que arribessin a presidir l’Entitat Municipal de Valldoreix després de les eleccions de diumenge.

Si vols tonar a veure el debat pots recuperar-lo al perfil de Facebook de Cugat.cat

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta