Els vehicles elèctrics, la ZBE de Sant Cugat i la prevenció del...

Els vehicles elèctrics, la ZBE de Sant Cugat i la prevenció del suïcidi juvenil protagonitzen el ple d’octubre

La Sessió Plenària Ordinària del mes d’octubre va començar de manera enrevessada a la Sala de Plens de la Casa de la Vila quan, tot just donat per començat el ple per part del president, Josep Puig, es van haver de votar per duplicat quatre punts del plenari de setembre. En aquell moment el vot de qualitat del president va desfer l’empat en la votació i l’oposició va denunciar que no s’havia executat de manera correcta, perquè el vot de qualitat del president només s’aplica si, després d’un primer empat, es facilita una segona votació de desempat i no s’aconsegueix desfer l’empat. Per tot això els punts es van haver de tornar a votar, sense alteracions pel que fa al resultat.

Un cop resolt l’entrellat, es va donar pas al debat de mocions, que es va encetar amb la moció presentada pel grup de Junts per Valldoreix per incrementar la infraestructura pública i privada de càrrega de vehicles elèctrics i per fer una clara aposta per la descarbonització de Valldoreix i la transició cap a l’electrificació del parc motor de la vila. La proposta va prosperar amb els vots favorables de l’equip de govern i els dels grups de Ciutadans i PSC-CP. Els grups de CUP-PC i ERC-MES es van mostrar contraris a la col·laboració público-privada per a la instal·lació de nous punts de càrrega. 

També sobre mobilitat sostenible va versar el text de la moció presentada pel vocal de Ciutadans, José Miguel García, que va demanar el suport de la resta de vocals per sol·licitar a l’Ajuntament de Sant Cugat una moratòria d’un any en la imposició de sancions per la propera activació de la Zona de Baixes Emissions al centre del municipi. En aquesta ocasió van ser els vots de l’equip de govern de Junts els que van permetre que el punt prosperés.

El temps dedicat a les propostes dels grups polítics va acabar amb l’acord de la totalitat dels vocals del plenari per aprovar la posada en marxa d’una campanya a nivell local per a l’acompanyament i la prevenció del suïcidi juvenil i en contra de l’estigma social envers les malalties mentals. A la moció, presentada incialment per ERC-MES, s’hi van adherir com a proposants la CUP-PC, el PSC-CP i Junts per Valldoreix, mentre que Ciutadans no es va acollir a la invitació de sumar-se com a proposant feta pel vocal Lluc Cahís, però la va votar a favor.

En l’àmbit econòmic, la Junta de Veïns va aprovar la 11a modificació pressupostària de l’any, que té com a partides més destacades les dedicades a sufragar, amb càrrec al romanent de tresoreria, els treballs per a la consolidació de l’entorn del Castell de Canals (26.438,50€), l’increment de la partida destinada a la tarifació social de l’Escola Bressol (3.000€) les millores a les instal·lacions de climatització de l’aigua de la piscina del Complex Esportiu de l’EMD-Valldoreix (82.181,50€), el projecte d’adequació i millora de la xarxa de clavegueram a la riera de Saladrigues (8.712€) i les tasques de millora de la climatització de la Nau de Cultura (22.083,60€).

Enllestides les qüestions pecuniàries, es va aprovar la rectificació del conveni entre la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat, l’EMD de Valldoreix i l’AMB, relatiu al Projecte de l’Itinerari de Vianants i Bicicletes entre La Floresta i Valldoreix. Acabada l’última votació de la tarda es va donar pas a l’acció de govern i a les preguntes dels grups polítics i el públic assistent, moment en què es va posar el punt i final a la sessió plenària d’octubre.

Recupera aquí el Ple d’octubre:

https://www.youtube.com/watch?v=GcVnTW0ryIM&t=8s

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta