Itineraris Sumant Capacitats

Itineraris Sumant Capacitats

Circuits Sumant Capacitats

Circuits Sumant Capacitats

La idea neix arran de la col·laboració de lEMD de Valldoreix amb lAnna Vives i la Fundació Itineràrium per a ledició del Programa de Festa Major. Daquest treball conjunt va sorgir la idea dinstaurar a Valldoreix un dels Circuits Sumant Capacitats a Valldoreix. El projecte semmarca dins del projecte BOX21 de la Fundació Itineràrium i té per objectiu ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats especials, fomentant la pràctica de lesport, tan a peu com corrents.

La novetat principal és que són recorreguts adaptats per a tots els col·lectius amb senyalització permanent també són inclusius per a tots els públics:

– Persones cegues

– Persones sordes

– Persones amb dificultats de mobilitat

– Persones amb dificultats intel·lectuals

– Persones amb dificultats mentals

– Gent gran

– Turisme familiar

El Circuit Sumant Capacitats de Valldoreix serà el primer espai esportiu adaptat i inclusiu amb senyalització permanent a la vila i promourà els següents aspectes:

– La defensa de lesport a laire lliure i en paisatges naturals.

– Promoció de lesperit de superació entre tots els participants.

– El participant gaudirà del municipi i les seves riqueses.

– Hi haurà un espai web que permetrà als voluntaris coordinar trobades, fixant dia, hora i circuit, amb les persones que tenen més dificultats per a fer esport. T

ot el circuit anirà marcat amb la Tipografia de lAnna Vives. Tots els circuits Sumant Capacitats estan dissenyats per Eduard Jornet, que compta amb una gran experiència en organització de curses de muntanya, tant a Catalunya com a Espanya i França. LEduard Jornet és el lactualitat el director de la III Volta Cerdanya Ultrafons (VCUF) amb recorreguts de 13, 37, 87 i 214 Km.

Els col·lectius a què arribem

Cada col·lectiu tindrà un manual per saber la millor manera de realitzar el recorregut segons la seva problemàtica. En el cas de les persones amb dificultats de mobilitat soferiran opcions daparells adaptats per a la pràctica de lesport.

Els padrins del Circuit

Els padrins del circuit seran el Kilian Jornet, campió del món de curses de muntanya i la Núria Picas, campiona del món de curses de muntanya.