La sequera i les altes temperatures posen Valldoreix en alerta per risc...

La sequera i les altes temperatures posen Valldoreix en alerta per risc d’incendis forestals

0 853

Protecció Civil ha informat l’EMD de Valldoreix l’activació del Nivell 2 de Vigilància Exclusiva d’Incendis Forestals a l’entorn natural de la Serra de Collserola i a tota la comarca del Vallès Occidental. Aquesta mesura preveu l’activació del Pla Alfa i de les fases de prealerta i alerta previstes al Pla INFOCAT.

El cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya intensificarà les seves tasques de vigilància i prevenció a partir de divendres 28 de juny a causa de l’onada de calor declarada a tot el país durant aquesta setmana. Per lluitar contra l’aparició d’incendis forestals, la Direcció d’Agents Forestals ha classificat el Vallès Occidental dins el Nivell 2 de vigilància i activació del Pla Alfa.

El Pla Alfa és un procediment operatiu que preveu la dedicació exclusiva dels vigilants forestals a emprendre accions de prevenció i control dels focus d’incendis a l’entorn natural i la posada en servei de punts de guaita estratègics. Entre les mesures que implica el nivell 2 de vigilància destaca el control de circulació de vehicles per zones forestals determinades, el control d’espais abocadors, la protecció de llocs predeterminats d’especial risc d’incendis i la capacitat d’intervenir a columnes de fum a zones no forestals situades a menys de 500 metres de zones forestals. El Nivell 2 comporta l’activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el pla especial d’emergència per a incendis forestals a Catalunya (Pla INFOCAT).

L’EMD de Valldoreix insta a la ciutadania seguir les instruccions de la Direcció d’Agents Forestals i emplaça a tothom a complir amb les obligacions i responsabilitats envers el medi natural de la vila i a tenir cura de les persones i elements més vulnerables durant aquests dies. Les autoritats meteorològiques preveuen que l’episodi d’onada de calor s’allargui com a mínim durant tot el cap de setmana.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta