La tornada a l’escola a Valldoreix; mascareta, grups estables i accessos diferenciats...

La tornada a l’escola a Valldoreix; mascareta, grups estables i accessos diferenciats per evitar contagis

0 505

Els 450 alumnes de l’Escola Jaume Ferran i Clua van començar ahir el curs escolar més anòmal, després de 6 mesos allunyats del centre per la pandèmia de la Covid-19.

El retorn a l’escola dels nens i nenes de Valldoreix s’ha vist marcat per les mesures adoptades per la direcció del centre per minimitzar el risc de propagació del coronavirus. L’estratègia d’actuació està basat en la creació de grups estables que faciliten la traçabilitat de possibles casos, permetent una identificació i gestió precoç dels contagiats i dels seus contactes. En concret, s’han conformat un total de 16 grups estables que es distribueixen en: 2 grups de P3, 3 de primer, 3 de segon, 2 de tercer, 2 de quart, 2 de cinquè i 2 de sisè. Dins d’aquests grups de convivència no és necessari l’ús de mascaretes ni requerir la distància física de seguretat d’1,5 metres, atesa la baixa taxa de contagi entre els infants i que s’estableix una relació propera i quotidiana.

L’altra gran novetat és el procés d’entrada i sortida a l’escola, que es fa per 5 accessos diferents, en funció de l’espai que ocupa cada grup estable de convivència dins de l’escola. Els accessos son: l’entrada principal, destinat als grups de 1er i 2on; la porta ubicada a l’aparcament dels mestres, destinada a P3; l’entrada de les pistes esportives, assignada als grups de 3er i 4rt; i la porta del pati posterior del l’escola, adscrita als grups del cicle superior (5è i 6è). El cinquè accés és el de l’edifici del parvulari, destinat a acollir el grups de P4 i P5. La gran diversitat d’accessos de què disposa el centre permet una entrada pràcticament simultània de tot l’alumnat i s’evita que s’endarrereixi en excés l’inici de l’horari lectiu. L’horari d’entrada per l’educació infantil està fixat entre les 9:00 i les 9:15h i la sortida és de 16:15 a 16:30h. Els alumnes d’educació primària, de la seva banda entren de les 9:00 a les 9:07h i surten de 16:25 a 16:30h. Tots els infants han de dur la mascareta posada durant tot el procés d’entrada i sortida del centre.

Pel que fa l’estona de pati, el descans es farà de manera esglaonada i el pati es dividirà per zones de manera que cada grup estable pugui gaudir del temps d’esbarjo sense compartir l’espai amb cap altre grup i, per tant, no calgui utilitzar la mascareta.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta