L’alta participació ciutadana marca la celebració de l’edició 2019 de la Festa...

L’alta participació ciutadana marca la celebració de l’edició 2019 de la Festa Major de Valldoreix

0 297

Els concerts i espectacles familiars i les activitats culinàries han estat les cites estrelles entre els més de 50 actes culturals, esportius i gastronòmics que han omplert els carrers i places durant el cap de setmana de la festa grossa de la vila.

El programa d’actes de la Festa Major 2019 va començar el dijous a la tarda a les 18:30h  a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Vila amb la inauguració de la mostra ‘Enric Larreula visitant escoles’, que recull més de 50 anys de vivències ensenyant la llengua catalana per les escoles del país. També es va fer la conferència ‘L’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, 100 anys al servei de Valldoreix, a càrrec de l’historiador Juanjo Cortés, celebrada a la seu de l’APVV davant una cinquantena de socis i amics de l’entitat.

Les activitats del cap de setmana de Festa Major es van iniciar el divendres a la Pl. de Casal de Cultura amb una gimcana popular per als més petits, mentre que pels més grans es va celebrar la inauguració de la Mostra d’Art a la seu de l’APVV, que reprenia la seva presència a la festa després de dos anys d’inactivitat. El plat fort del dia va arribar quan passeven pocs minuts de les 20:30h, quan a l’escenari de la plaça del Casal de Cultura van pujar els representants polítics de l’EMD de Valldoreix, el president de l’EMD, Josep Puig, l’alcaldesa de Sant Cugat, Mireia Ingla i el president del Valldoreix Futbol Club, Jorge González, encarregat de llegir el Pregó de Festa Major. Un cop finalitzat el pregó, va començar la Botifarrada Popular, que va aplegar a més de 250 comensals al recinte cultural. La taca negra de la jornada va ser l’anul·lació per culpa de la pluja del concert de l’orquestra La Salseta del Poble Sec.

El matí de dissabte l’activitat es va concentrar a l’aparcament del CAP, on es va celebrar la fira d’artesans i brocanters, la trobada d’associacions veïnals i culturals i el concert infantil ‘Reggae per xics – ballant damunt la lluna’ amb The Penguins. La cita va omplir de centenars de pares i mares, avis i àvies i nenes i nens l’esplanada de davant de l’equipament sanitari de Valldoreix. En el mateix espai es va fer, una mica més tard, el lliurament dels premis del Concurs de Cartells de Festa Major, que va premiar les obres de Jacob Taurà, Gonzalo Constans i Maria Ripol. L’Arrós Popular de la Cuina del Mercadet va donar pas a les activitats de tarda, amb més de 300 raccions de paella servides a la Pl. de l’Estació. La plantada i rua dels Gegants de Valldoreix i Sant Cugat a les va començar a la Pl del Casal, des d’on van sortir cap a l’aparcament del CAP on la ballada dels gegants va estar acompanyada per una xocolatada popular per a més de 400 persones. La tradicional Sardinada Popular dels Veïns i Veïnes Progressistes es va tornar a erigir com una de les activitats imprescindibles de la Festa Major, amb més de 90kg de sardines cuinades i prop de 410 raccions repartides. El concert de gòspel de l’Església Protestant amb Betty Akna va ser l’avantsala del multitudinari concert de Buhos, que va deixar petita la Pl. del Casal, amb més de 3000 persones saltant i ballant amb la música dels de Calafell. La nit va acabar amb la música de la DJ Keke Kult, que va posar punt i final a la Festa Jove amb la seva proposta vibrant de barreja de sons balcànics i mediterranis amb bases electròniques.

Per l’últim dia de festa van quedar activitats cíviques i culturals tan nostrades com la Fira d’Artesans, la Trobada Castellera i el Concurs de Paelles del Casal d’Avis. Enguany com a novetat ha destacat l’organització del primer concurs de tast de tapes VallduTapes, on participaran els restaurados de Valldoreix. Abans de dinar, però, es va fer l’entrega dels premis dels tornejos de tennis, pàdel i vòlei platja, organitzat pel Club Esportiu Valldoreix. Enguany l’activitat de vòlei platja s’ha confirmat com una de les activitats esportives més concorregudes amb més d’un centenar de participants.

El punt final al cap de setmana de Festa Major 2019 de Valldoreix el va posar la Cia. Clownic, que va omplir de rialles i aplaudiments la Nau de Cultura amb el muntatge ‘Tourist’, una simpàtica crítica al turisme de masses. Els actes de Festa Major van acabar el dilluns 16 amb la celebració de la diada de Sant Cebrià, patró de Valldoreix, amb la tradicional Missa Major a la parròquia de Sant Cebrià. L’eucaristia va comptar un any més amb l’acompanyament musical de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta