L’alzina catalogada de Can Monmany rebrà tractament contra la plaga de l’escarabat...

L’alzina catalogada de Can Monmany rebrà tractament contra la plaga de l’escarabat banyarriquer del roure

0 124

L’EMD de Valldoreix, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat, realitzaran aquest dijous a la tarda la primera aplicació del tractament fitosanitari contra la plaga de l’escarabat banyarriquer del roure (cerambyx cerdo) a l’alzina situada al jardí romàntic de la finca de Can Monmany, catalogada d’interès local, per tal de millorar la seva salut. L’aplicació del producte fitosanitari es realitzarà amb pistola nebulitzadora, per impregnar bé la brancada i tronc i que actuï de forma eficaç. El tractament també inclourà la instal·lació d’un parany fet a base de feromones, que servirà com a atraient i esquer de la plaga per a aconseguir rebaixar la població.

Una diagnosi prèvia va servir per detectar que l’arbre pateix una greu afectació per la plaga del banyarriquer del roure, que ha provocat que quedi aturat el seu creixement, així com la mort d’algunes branques. L’empresa encarregada de fer els tractaments, Tecnoverd, també s’encarregarà de col·locar un tutor en una de les seves branques, la que es troba en millor estat de salut, per tal de millorar l’estabilitat de la branca i de l’arbre. Igualment es calendaritzaran més tractaments al llarg de l’any per tal d’assegurar l’eradicació de la plaga.

Mentre es realitzin les tasques d’aplicació del fitosanitari es delimitarà la zona a tractar per evitar l’accés a persones alienes al tractament. Els productes utilitzats estan autoritzats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. L’actuació conjunta es fa d’acord amb la legislació vigent (Reial decret 1311/2012 on s’estableix el marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris).

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta