L’EMD Valldoreix alerta la ciutadania de prendre mesures per evitar els efectes...

L’EMD Valldoreix alerta la ciutadania de prendre mesures per evitar els efectes de l’onada de calor

0 450

Davant la imminent arribada d’una onada de calor el pròxim dijous 27, que s’allargarà fins, com a mínim, el cap de setmana, les autoritats locals han emès un comunicat amb una sèrie de consells per evitar els efectes de les altes temperatures, que poden provocar un cop de calor.

Mal de cap, nàusees, set intensa, una temperatura corporal molt alta, convulsions o pèrdua de coneixement són alguns dels símptomes que alerten que una persona està patint un cop de calor. Davant aquests símptomes és urgent traslladar-la a un lloc més fresc, donar-li aigua, refrescar-la amb aire i trucar ràpidament als serveis d’emergències (112).

Per evitar els efectes de la calor intensa dins la llar, les autoritats recomanen: tancar les persianes de les finestres on toca el sol i obrir totes les finestres a la nit per garantir la bona ventilació; recórrer a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat o ventalls) i, si no en teniu, passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats com biblioteques, cinemes o centres comercials. Per evitar la deshidratació, cal que ens refresquem sovint amb dutxes i bevent aigua amb freqüència encara que no tinguem set.

Si durant l’episodi de calor intensa, és imprescindible sortir al carrer és necessari evitar el sol directe amb una gorra o barret o limitar l’activitat esportiva intensa a les hores del dia menys caloroses. També és recomanable utilitzar roba lleugera i caminar per l’ombra sempre que sigui possible; no sortir de viatge en cotxe sense hidratar-nos; descansar les hores necessàries per viatjar sense perill; parar especial atenció als canvis de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle i finalment no deixar mai infants, gent gran/vulnerable o mascotes dins el cotxe amb les finestres tancades. Pel que fa a l’alimentació, Protecció Civil recomana fer menjars lleugers, evitar els àpats molt calents i els molt calòrics (salses, fregits o arrebossats), a més de mantenir una bona hidratació durant el dia amb aigua abundant i sucs de fruita.

Per últim, el comunicat demana a la ciutadania que tingui un veí/na gran o malalta i que visqui sola procuri visitar-la un cop al dia, supervisar que segueixin els consells per evitar cops de calor i, si està prenent medicació, revisar amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i, en cas afirmatiu, mirar d’ajustar-la o canviar-la.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta