L’EMD alerta la ciutadania de Valldoreix de prendre mesures per no patir...

L’EMD alerta la ciutadania de Valldoreix de prendre mesures per no patir les conseqüències de les altes temperatures

0 553

Protecció Civil ha activat l’avís per l’arribada de la primera onada de calor de l’estiu i, juntament amb l’EMD de Valldoreix, col·labora amb la difusió d’una sèrie de consells per evitar els greus efectes de les elevades temperatures i els cops de calor.

Les autoritats santcugatenques han emès un comunicat on alerten de l’arribada a la vila de temperatures excessivament altes que podrien suposar un perill per a la salut si el veïnat no pren les precaucions adequades. Al document, Protecció Civil proposa una sèrie de consells per evitar les conseqüències de patir un cop de calor, una situació que pot acabar sent greu.

El mal de cap, nàusees, set intensa, una temperatura molt alta, convulsions o pèrdua de coneixement son alguns dels símptomes que alerten que una persona està patint un cop de calor. Davant aquests símptomes és urgent traslladar-la a un lloc més fresc, donar-li aigua, refrescar-la amb aire i trucar ràpidament als serveis d’emergències (112).

Per lluitar diàriament contra la calor dins la llar, Protecció Civil recomana tancar les persianes de les finestres on toca el sol i obrir totes les finestres a la nit per garantir la bona ventilació; recórrer a algun tipus de climatització (ventiladors, aire condicionat o ventalls) i, si no en teniu, passar com a mínim dues hores al dia en llocs climatitzats com biblioteques, cinemes o centres comercials. Per evitar la deshidratació, cal que ens refresquem sovint amb dutxes i bevent aigua amb freqüència encara que no tinguem set.

Si sortim al carrer durant els episodis de calor intensa, és necessari evitar el sol directe amb una gorra o barret o fer activitat esportiva intensa durant les hores del dia més caluroses. Per altra banda, és recomanable utilitzar roba lleugera i caminar per l’ombra sempre que sigui possible; no sortir de viatge en cotxe sense hidratar-nos; descansar les hores necessàries per viatjar sense perill; parar especial atenció als canvis de temperatura que es produeixen en entrar i sortir del vehicle i finalment no deixar mai infants, gent gran/vulnerable o mascotes dins el cotxe amb les finestres pujades. Pel que fa a l’alimentació, Protecció Civil recomana fer menjars lleugers, evitar els àpats molt calents i els molt calòrics (salses, fregits o arrebossats), a més de mantenir una bona hidratació durant el dia amb aigua abundant i sucs de fruita.

Per últim, el comunicat demana a la ciutadania que si algun veí coneix alguna persona gran o malalta que viu sola procuri visitar-la un cop al dia, supervisar que segueixin els consells per evitar cops de calor i, si prenen medicació, revisar amb el seu metge si pot aquesta pot influir en la termoregulació i, en cas afirmatiu, mirar d’ajustar-la o canviar-la.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta