L’EMD amplia fins a 1150 les ampolles plegables de la campanya per...

L’EMD amplia fins a 1150 les ampolles plegables de la campanya per netejar orins canins del carrer

0 100

L’EMD de Valldoreix ha decidit ampliar la campanya de repartiment d’ampolles plegables per a la neteja dels orins de gossos a la via pública. L’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’EMD ha estat repartint des de l’abril un total de 150 ampolles i ara, vista la bona acceptació que ha tingut entre la ciutadania, ha decidit adquirir 1.000 flascons més per tal de fer arribar la iniciativa a més ciutadans tenidors de gossos. L’acció, presentada el divendres 21 de maig a la Sala de Plens pel vocal Bernat Gisbert, s’emmarca dins de la campanya de civisme ‘Valldoreix ben cívic’, impulsada per l’EMD des de l’any 2016, amb l’objectiu de conscienciar els veïns i veïnes de la vila de la necessitat de treballar conjuntament administració-ciutadania en la cura de l’entorn i aconseguir tenir un Valldoreix més net i cívic. Passat l’estiu des de l’EMD es donarà continuïtat a la campanya cívica repartint també bosses biodegradables i compostables per collir les caques de gos.

La iniciativa neix del compromís del veí de Valldoreix Antoni Font, també present a la roda de premsa, per aconseguir que els carrers de la vila estiguin més nets i lliures de males olors. Amb aquest objectiu Font, gerent de la marca de menjar i accessoris per a mascotes Wuapu, va regalar desinteressadament les primeres 150 ampolles plegables, perquè l’EMD les pogués lliurar gratuïtament entre els veïns i veïnes responsables d’un gos. Degut al nombre limitat d’unitats de l’ampolla i a l’alta demanda, aquestes es van repartir únicament a persones residents a Valldoreix i només una per família. Per obtenir una de les 1000 noves ampolles plegables cal igualment presentar-se a l’OAC i identificar-se com a persona empadronada a Valldoreix.

Cal recordar que l’Ordenança Municipal sobre la Protecció i la Tinença Responsable d’Animals contempla sancions d’entre 100 a 400€ pels titulars d’animals que no adoptin mesures per no embrutar els espais públics amb les deposicions fecals i que no evitin les miccions en les façanes d’edificis i mobiliari urbà. La normativa també castiga els propietaris que no recullen els excrements de manera immediata, netejant, si és necessari, la part de l’espai públic o mobiliari urbà que hagi resultat afectat. Per últim, els propietaris han de recollir les deposicions i les han de col·locar dins d’embolcalls impermeables tancats i dipositar-los en papereres o contenidors de recollida.

L’ampolla de plàstic Wuapu Clean és plegable per ocupar poc espai i poder guardar-se còmodament quan estigui buida. Té un tap per evitar fuites i un mosquetó fort per a poder penjar-la de la corretja, dels pantalons o de la bossa. Només cal omplir-la d’aigua o aigua amb sabó, obrir el tap i ruixar sobre el pipí del teu gos per higienitzar la zona. Amb aquesta senzilla acció s’evita malmetre les façanes i el mobiliari públic de la vila i es redueixen les males olors que provoquen les miccions canines.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta