L’EMD analitza la qualitat de l’aire de Valldoreix instal·lant sensors a diferents...

L’EMD analitza la qualitat de l’aire de Valldoreix instal·lant sensors a diferents punts de la vila

0 117

L’EMD de Valldoreix, amb el suport tècnic i l’assessorament de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa un estudi per analitzar la qualitat de l’aire que respira la ciutadania de la vila. La recollida de dades servirà per analitzar quin és l’impacte de la mobilitat motoritzada en la qualitat de l’aire de Valldoreix, registrant la concentració d’òxids de nitrogen (NO2) derivats de la combustió de vehicles a motor. La recollida de mostres es duu a terme a través de captadors passius que s’han instal·lat a diferents punts de la vila.

En total s’han instal·lat una vintena de captadors passius en diferents ubicacions de Valldoreix amb una elevada incidència de trànsit de vehicles motoritzats, com pot ser la plaça de Can Cadena, la plaça Mas Roig o la Rambla Mossèn Jacint Verdaguer. També se n’han instal·lat en punts sense gairebé trànsit o per on directament no hi circulen vehicles, com pot ser el camp de futbol. En el marc de l’estudi també s’han instal·lat 4 captadors més, que actuen com a referència, a l’estació automàtica NO2 de la XVPCA (Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica), situada a Sant Cugat, concretament en el Parc de Sant Francesc.

Els captadors, que tenen forma de tubs petits, es van col·locar el passat divendres, majoritàriament en fanals, a 2,5 metres d’alçada respecte el terra, i es retiraran a finals del mes de juny. Amb tot, els resultats de l’estudi no es donaran a conèixer fins a finals d’estiu.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta