L’EMD de Valldoreix arrenca el maig amb amb la neteja de les...

L’EMD de Valldoreix arrenca el maig amb amb la neteja de les franges contra incendis

0 76

Els treballs anuals de manteniment de les franges perimetrals de protecció contra incendis i de neteja del sotabosc de Valldoreix arrenquen el proper 2 de maig, a càrrec de l’empresa Espais Verds del Vallés S.A. Els treballs seguiran l’esquema habitual dels darrers anys, començant al barri de la Barceloneta-Sant Jaume per anar avançant en direcció est-oest fins a arribar als barris del Monmany, Regadiu i la Guinardera.

Com és costum les tasques de manteniment de les franges se centren en les zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, al límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i a les àrees de bosc interiors de la vila, amb l’objectiu de protegir la natura i els nuclis habitats dels episodis d’incendis que puguin aparèixer durant els mesos de més calor de l’any.

L’empresa encarregada de dur a terme els treballs realitzarà tasques de manteniment sobre les aproximadament 38 hectàrees i mitja de franges de protecció presents al territori. Les accions de manteniment de les franges de prevenció del risc d’incendis, també inclouen les feines de desbrossament del sotabosc amb l’eliminació de material llenyós mort, molt combustible, i la poda de les parts inferiors dels arbres. Aquests treballs s’executen amb l’objectiu de dificultar la propagació del foc des del terra fins a les capçades. Les tasques de protecció forestal i urbana es complementen amb la recollida de la brossa escampada per la zona on se situen les franges preventives i el desbrossament i neteja de zones verdes urbanes

Amb aquesta acció, que es desenvolupa amb periodicitat anual i té un cost proper als 24.000€, els principals objectius de l’àrea de Medi Ambient de l’EMD són minimitzar les probabilitats de propagació d’un incendi a l’entorn natural de Valldoreix, evitar que el foc pugui afectar el nucli urbà de la vila i facilitar l’entrada dels mitjans d’extinció terrestres en cas que fos necessari.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta