L’EMD de Valldoreix instal·la vuit papereres especials per llençar els excrements dels...

L’EMD de Valldoreix instal·la vuit papereres especials per llençar els excrements dels gossos

0 154

Conscienciar la ciutadania de la necessitat d’exercir una tinença responsable dels animals de companyia i lluitar contra la creixent presència d’excrements de gossos a la via pública i als camins de passejada de la vila. Aquest és el propòsit de la instal·lació de 8 papereres per a excrements canins que l’EMD de Valldoreix va dur a terme a finals de la setmana passada. La mesura també vol ser la resposta de l’administració valldoreixenca a les demandes traslladades per la ciutadania a l’EMD de poder comptar amb contenidors d’aquestes característiques, per poder dipositar les deposicions de les seves mascotes i que no ho hagin de fer a les papereres convencionals. Aquesta actuació de conscienciació i educació cívica és complementa amb la campanya de repartiment de 150 ampolles plegables destinades a la neteja dels orins de gossos durant els passejos per la vila, feta la passada primavera i que es va ampliar fins a les 1.150 ampolles per la bona rebuda que va tenir entre el veïnat.

Totes dues iniciatives s’emmarquen en la campanya de civisme ‘Valldoreix ben cívic’, impulsada per l’equip de govern de l’administració valldoreixenca des de l’any 2016, amb l’objectiu que els veïns i veïnes de la vila prenguin consciència de de la necessitat de treballar conjuntament administració-ciutadania per cuidar l’entorn i aconseguir tenir un Valldoreix més net i cívic. Aquesta campanya comunicativa cívica es reforça amb les accions de conscienciació que realitza, a peu de carrer, l’Agent Cívic de Valldoreix, entre els propietaris de gossos.

De les vuit papereres d’excrements que s’han instal·lat a la vila, 6 s’han distribuït al llarg de la rambla Mn. Jacint Verdaguer, entre Can Cadena i la plaça Mas Roig, mentre que les dues restants s’han ubicat al carrer Volcà i al passeig Oreneta, en dos punts on la presència d’excrements canins és molt nombrosa.

Des de l’EMD es confia que la instal·lació de les papereres especials per a excrements incentivi els veïns a fer-ne ús i que es redueixi la presència de deposicions canines als espais públics i als boscos de l’entorn de Valldoreix.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta