EMD i Ajuntament es reuneixen amb els veïns de l’Av. del Baixador...

EMD i Ajuntament es reuneixen amb els veïns de l’Av. del Baixador per explicar-los el projecte d’urbanització del carrer

0 732

Els veïns de l’avinguda del Baixador s’han reunit aquesta setmana amb els representants polítics i els tècnics de l’EMD de Valldoreix i l’Ajuntament de Sant Cugat, per conèixer de primera mà els detalls del projecte d’urbanització de la via. Les reunions telemàtiques, que es van realitzar en 3 sessions diferents, es van produir els dies 16 i 17 de febrer i cada reunió va aplegar els veïns de cada un dels 3 trams en què està dividit el projecte d’urbanització. Durant les trobades virtuals els tècnics van presentar una proposta basada en la pacificació del carrer que serà de plataforma única, d’ús preferent per als vianants i amb creació de zones d’estada, esbarjo i de racons amables per al vianant. Per aconseguir aquests objectius la velocitat estarà limitada a 20 km/h, hi haurà discontinuïtat de l’eix viari per evitar el trànsit de pas, es pacificaran les cruïlles a través de plataformes elevades i es crearan 48 places d’aparcament de distribució discontínua al llarg del carrer.

El projecte també contempla la naturalització de l’espai,  amb la creació de zones enjardinades, la plantació d’aproximadament 300 arbres i vegetació mediterrània i la instal·lació de sistemes de reg automatitzat amb telegestió i de drenatge urbà sostenible. D’altra banda la proposta preveu igualment les tasques de soterrament de la xarxa elèctrica de baixa tensió i de telecomunicacions, així com la renovació parcial de la xarxa d’aigua potable.

Pel que fa a la part econòmica, els representants de les administracions van informar els veïns que el pressupost final de l’obra puja a poc més de 5 milions d’€, el que suposa que cada metre quadrat d’urbanització costarà 223€. El cost de l’obra estarà finançat en un 56% pels propietaris, a través de les contribucions especials i el 44% restant anirà a càrrec de les administracions. Per últim, es va tractar el calendari d’execució que va xifrar en 15 els mesos d’execució i va establir que la previsió de finalització de les obres (sempre que l’aprovació inicial es faci en el 1er trimestre d’enguany) s’estima per al 3er trimestre de l’any 2024.

Els veïns, de la seva banda, van mostrar en general la seva satisfacció amb les línies principals del projecte, però van expressar la seva preocupació pel cost total de l’urbanització i les altes contribucions a què hauran de fer front. En aquest sentit els responsables municipals els van explicar que el cost majoritari de l’actuació correspon a les obres de clavegueram i tasques de soterrament de serveis, mentre que s’ha intentat ajustar al màxim la despesa en les actuacions en superfície. És en aquest sentit, i per tal de què el pagament de les contribucions especials ocasioni el menor impacte financer possible en l’economia dels veïns, que s’establirà un pagament en 3 terminis i fins hi tot es podrà aplaçar la despesa en fins a 5 anys.

 

PROJECTE D’URBANITZACIÓ DE L’AVINGUDA BAIXADOR A VALLDOREIX

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta