L’EMD i l’Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix signen un...

L’EMD i l’Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix signen un conveni per arranjar els gegants de la vila

0 144

L’EMD de Valldoreix i l’Associació de Cultura Popular de Valldoreix han signat aquest dimarts 4 de maig el conveni d’atorgament d’una subvenció de prop de 25.500€ a l’entitat per a la rehabilitació i actualització dels gegants Cebrià i Assumpta de Valldoreix, així com per a l’adquisició d’un remolc adequat per al seu transport. La citada subvenció es destinarà al finançament de les despeses derivades del projecte de rehabilitació, que es durà a terme al llarg de l’any 2021. L’associació, de la seva banda, es compromet a lliurar a l’EMD el calendari dels treballs, amb l’objectiu de què els gegants estiguin a punt per les ballades tradicionals de Festa Major.

El projecte d’arranjament dels gegants de Valldoreix contempla la contractació d’un taller per a la rehabilitació dels gegants, la contractació dels dissenyadors de les figures, l’adquisició de nous cavallets encoixinats i equilibrats i la compra d’un remolc per al seu transport. Un cop enllestits els treballs de millora dels gegants, el compromís de l’Associació de Voluntaris de Cultura Popular de Valldoreix és dur a terme 4 actuacions durant l’any a Valldoreix que corresponen a la festivitat de l’Assumpció del 15 d’agost, la Festa Major de Valldoreix, l’Aplec de La Salut i una quarta cita a petició de l’EMD de Valldoreix.

Els gegants Cebrià i Assumpta, ja remodelats, se seguiran guardant com fins ara a l’Església de l’Assumpció, amb el beneplàcit del rector de la parròquia valldoreixenca. L’EMD de la seva banda es compromet a cedir l’ús d’un local amb accés a l’associació per poder guardar el remolc.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta