L’EMD-Valldoreix implanta la telegestió de l’enllumenat públic al 70% del seu territori

L’EMD-Valldoreix implanta la telegestió de l’enllumenat públic al 70% del seu territori

0 274

La telegestió de la xarxa d’enllumenat públic és, des d’aquest 2020, una realitat a quasi tres quartes parts dels fanals de la vila. Amb el nou sistema, 31 del total dels 50 quadres elèctrics de Valldoreix es poden monitoritzar i gestionar de forma remota.

Un cop superada la fase de proves, executada durant el mes de desembre de 2019 i que va implicar 2 quadres elèctrics que donen servei a la Colònia de Montserrat i a l’entorn de la Pl. Mas Roig, la telegestió ha arribat a 29 quadres més de la resta del municipi. Amb aquest primera fase de desplegament la gestió remota arriba a 31 dels 50 dispositius que controlen el funcionament dels 3800 fanals distribuïts pels carrers de la vila.

El nou sistema de telegestió instal·lat permet, a través d’una aplicació informàtica i des de qualsevol dispositiu, controlar l’horari d’encesa i apagat de cada fanal de manera individual i detectar avaries a qualsevol zona. D’aquesta manera, l’empresa adjudicatària del manteniment de la xarxa podrà saber en temps real on hi ha una incidència o una avaria i actuar de forma immediata.

En una segona fase la telegestió arribarà a la resta de 19 quadres elèctrics repartits per Valldoreix i que no han entrat en aquesta fase inicial. Els motius que han decantat la priorització del desplegament de la gestió remota en aquests primers 31 quadres s’han fonamentat en: quadres que donen servei a àrees més grans; quadres que donen servei a carrers principals i més transitats; i zones que registren més incidències.

La primera fase d’implementació de la gestió telemàtica de l’enllumenat públic de la vila ha tingut un cost proper als 45.000 euros i durant els propers mesos es planificarà el desplegament de la telegestió als quadres restants.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta