Les anul·lacions provocades per la pluja no desllueixen la Festa Major de...

Les anul·lacions provocades per la pluja no desllueixen la Festa Major de Valldoreix

0 102

El concert de The Black Barbies va tancar ahir diumenge, i a ritme de jazz, soul, swing i funk, el programa d’actes de la Festa Major de Valldoreix d’enguany. La festa grossa de la vila, més enllà de les restriccions d’aforaments i d’actes provocats pels protocols sanitaris de la Covid-19, va estar marcada per la pluja, que va fer acte de presència de manera abundant el dissabte al migdia i a la tarda i va obligar a suspendre les activitats programades per a la Nit Jove. Malgrat els inconvenients climatològics, la resta del programa es va desenvolupar amb total normalitat i l’afluència de públic a la resta d’actes va omplir les localitats màximes permeses per evitar contagis.

La tònica general de la majoria dels actes va ser la de l’aforament complert, ja que des de el primer espectacle de titelles i els tallers de pintura ‘La cigonya i el mussol valent’ es va penjar el cartell d’entrades exhaurides en totes i cada una de les activitats, que dijous es van completar amb la Missa Major de la diada patró de la vila, l’espectacle de Festa Major del Marxosos del Vallès i la inauguració de la 36a Mostra d’Art de l’APVV.

Els primers actes de divendres van ser l’exposició de les obres presentades al Concurs de Cartells de Festa Major i la visita a la masia de Can Monmany, guiada per l’historiador local Juanjo Cortés i que va aplegar una trentena de curiosos, que van descobrir els racons del mas més representatiu de Valldoreix. Per la tarda van tenir lloc l’inici dels tornejos de tennis, pàdel i vòlei platja al Club Esportiu Valldoreix, amb gairebé 300 inscripcions, el concert de l’Escola de Música i l’actuació dels Always Drinking Marching Band, que van posar la gresca i l’esbojarrament a la prèvia del pregó. El moment àlgid de la jornada va arribar quan la directora del Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya, Àngels Solé i tres treballadors de l’equipament de recuperació del patrimoni, ubicat a Valldoreix, van pujar a l’escenari, acompanyant a l’alcaldessa, Mireia Ingla, i al president de l’EMD, Josep Puig. El primer en prendre la paraula va ser Josep Puig que va posar en valor la important tasca que duu a terme el CRBMC en la cura i recuperació del patrimoni català i va remarcar que el centre dóna prestigi a Valldoreix i el situa al mapa. Els pregoners, de la seva banda van aprofitar l’honor per destacar el vincle del centre amb Valldoreix i van manifestar l’orgull de portar el nom de la vila als racons més llunyans del territori de Catalunya. El darrer acte de divendres va ser la cantada d’havaneres amb el grup de Calella de Palafrugell Port Bo.

Dissabte al matí el protagonisme va ser per les entitats veïnals, culturals i esportives i els jocs gegants per als més petits, que van omplir d’activitat la Pl. del Casal de Cultura de Valldoreix, a l’espera que, al punt del migdia, es fes el lliurament dels premis del Concurs de Cartells de la Festa Major, que van guardonar a Rita Sàbat, Maria Ripol i David Gutiérrez. Un cop enllestides les activitats del matí amb força sol van fer aparició els núvols que van descarregar amb força durant la tarda i vespre i van provocar l’anul·lació de l’espectacle i el concert de la Nit Jove. Només es va mantenir la plantada i ballada dels gegants, que va aprofitar una treva en les precipitacions per presentar en societat la nova imatge del gegant Cebrià i la geganta Assumpta i el tradicional concert de gòspel de l’Església Protestant, a recer de la pluja.

La darrera jornada de festa grossa va deparar un matí farcit d’activitat amb la visita al Castell de Canals, l’entrega de premis als tornejos de tennis i pàdel al Club Esportiu i els tallers ambientals a la Pl. del Casal de Cultura. També es va celebrar la visita guiada al CRBMC, amb més de 40 participants, i el 1er Concurs de Pintura Ràpida -guanyat per Lluís Pérez i Emma Marco-. L’animat concert de The Black Barbies va posar la cirereta al pastís d’una edició més de la Festa Major de Valldoreix, que recuperava una certa normalitat després de l’edició sota mínims de l’any 2020.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta