Les havaneres i el cremat enceten avui el cap de setmana de...

Les havaneres i el cremat enceten avui el cap de setmana de Festa Major amb més de 40 activitats

0 953
Cartell guanyador del Concurs de Cartells de Festa Major 2019, obra de Jacob Taurà.

Valldoreix està de Festa Major des d’aquest vespre a les 20:30h quan, amb el concert d’havaneres dels ‘Cavall Bernat’ i el tradicional rom cremat, es donarà el tret de sortida a els més de 40 actes culturals, esportius i gastronòmics que ompliran el cap de setmana de la festa grossa de la vila.

Poc abans de les havaneres, a les 18:30h, s’inaugurarà a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Vila la mostra ‘Enric Larreula visitant escoles’, que recull més de 50 anys de vivències ensenyant la llengua catalana per les escoles del país. També es farà la conferència ‘L’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, 100 anys al servei de Valldoreix, a càrrec de l’historiador Juanjo Cortés. La cita serà a les 19:00h a la seu de l’APVV.

Ja ficats de ple en el cap de setmana de Festa Major, el divendres dia 13 les valldoreixenques i els valldoreixencs tenen una primera cita a les 17:00h a la Pl. de Casal de Cultura amb la Gimcana Popular, mentre que a les 18:00 Començaran la Mostra d’Art a la seu de l’APVV i els tornejos de pàdel i tennis al Club Esportiu. El plat fort del dia començarà a les 20:30h a la plaça del Casal de Cultura amb la celebració del Pregó de Festa Major, aquest any a càrrec del Valldoreix Futbol Club. Un cop finalitzat el pregó, començarà la Botifarrada Popular que estarà amenitzada per la música de La Salseta del Poble Sec.

Pel dissabte 14, les activitats més destacades seran l’Streetbasket 3×3 a les 10:00h a la Pl. Maria Sabater; la fira d’artesans i brocanters i la trobada d’associacions veïnals i culturals que es farà a partir de les 10:00h a l’aparcament del CAP. Al mateix espai es farà el concert infantil ‘Reggae per xics – ballant damunt la lluna’ amb The Penguins a les 11:15h i el lliurament dels premis del Concurs de Cartells de Festa Major a les 12:30h. La tarda estarà reservada per l’Arrós Popular de la Cuina del Mercadet a les 13:00h i la plantada i rua dels Gegants de Valldoreix i Sant Cugat a les 17:00h a la Pl del Casal, des d’on sortiran cap a l’aparcament del CAP on hi haurà una xocolatada popular. A la nit tindrà lloc la tradicional Sardinada Popular dels Veïns Progressistes, a les 20:30 a la Pl. del Casal, que precedirà el concert de gòspel a les 21:00h a l’Església Protestant i el concert de Els Buhos a la Pl. del Casal a les 23:30h. La Festa Jove acabarà amb la música de la DJ Keke Kult a partir de les 01:15h.

Per l’últim dia de festa quedaran activitats cíviques i culturals com la Fira d’Artesans, la Trobada Castellera i el Concurs de Paelles. Enguany com a novetat destaca la celebració del primer concurs de tast de tapes VallduTapes, on participaran els restauradors de Valldoreix. La cloenda de la Festa Major 2019 de Valldoreix serà a les 18:00h a la Nau de Cultura i anirà a càrrec de la Cia. Clownic, que portarà a escena el seu muntatge ‘Tourist’.

La Festa Major acabarà el dilluns 16 amb la celebració de la diada de Sant Cebrià, patró de Valldoreix, amb la tradicional Missa Major a les 12:30h a la parròquia de Sant Cebrià. L’eucaristia tindrà l’acompanyament musical de la Coral l’Harmonia de Valldoreix.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta