L’exvocal de l’EMD de Valldoreix Mercè Calafell, guardonada amb el III Premi...

L’exvocal de l’EMD de Valldoreix Mercè Calafell, guardonada amb el III Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana

0 314
Font: gencat.cat

La valldoreixenca Mercè Calafell i Carrasco va rebre a principis d’any el III Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana en la categoria de persona signant, per la seva trajectòria en el foment de la llengua de signes catalana.

Calafell, tot i ser persona oïdora, té la llengua de signes catalana com a llengua materna per ser filla de pares sords, i ha estat una figura clau en el període de reconeixement social i institucional de les persones sordes i de la llengua de signes al llarg dels anys 80 i 90, en què va exercir com a intèrpret i també en l’inici de l’ensenyament de la llengua de signes catalana. El seu pare, Àngel Calafell, va ser una figura cabdal del moviment associatiu sord de Catalunya al segle XX. Mercè Calafell va ser membre de la corporació valldoreixenca des de l’any 1991 fins l’any 2003, ostentant responsabilitats com a vocal de govern en els mandats 1995-1999 i 1999-2003.

Font: gencat.cat

El Premi LSC de Foment de la Llengua de Signes Catalana ha arribat aquest 2020 a la 3a edició d’un guardó que té caràcter biennal i que es lliura en tres categories: persona signant, per la seva trajectòria; a una entitat, i a una iniciativa de foment de la llengua de signes catalana. El jurat que atorga el guardó està format per 6 membres, en representació del Govern i també dels actors sector, entre els quals hi trobem, la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, representants dels col·lectius de pares i mares de persones sordes i de persones sord-cegues i de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

Font: gencat.cat

Juntament amb Mercè Calafell, pionera en la interpretació i ensenyament de la llengua de signes catalana (LSC), també van rebre el premi el Centre Recreatiu Cultural de Persones Sordes de Barcelona (CERECUSOR), i Santiago Frigola, professor i impulsor de nombroses iniciatives de difusió en LSC. Amb aquesta distinció el Govern de Catalunya vol fer un reconeixement a totes les persones, entitats i iniciatives que contribueixen al foment, la difusió i el prestigi de la llengua de signes catalana.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta