Ple de juny: nou vocal de Ciutadans i reclamació de l’amnistia i...

Ple de juny: nou vocal de Ciutadans i reclamació de l’amnistia i la posada en llibertat dels presos polítics

La sessió plenària ordinària del mes de juny de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix es va iniciar amb l’acte de presa de possessió del nou vocal de Ciutadans, José Miguel García, en substitució d’Anna Cano que va deixar el càrrec el passat mes d’abril. L’acte de jura del càrrec va finalitzar amb un discurs del nou vocal en què va agrair la tasca de Cano i es va refermar en el compromís amb els votants de la formació taronja a Valldoreix.

Dues mocions presentades, dues mocions aprovades

En primer lloc els grups de la CUP-PC, ERC-MES i Junts per Valldoreix es van donar la mà per tirar endavant una moció per reclamar l’aprovació de la Llei d’amnistia i per demanar la immediata posada en llibertat  de les preses i presos polítics i la reparació dels danys causats a totes les persones represaliades. L’aprovació no va comptar amb  el vist-i-plau dels vocals del PSC-CP i Ciutadans, que hi van votar en contra. També es va aprovar la moció proposada pels grups de la CUP-PC, ERC-MES i PSC-CP, on tota l’oposició en bloc va instar el govern a complir els acords aprovats a la Junta de Veïns al llarg de la primera meitat del mandat. Els vocals de l’equip de govern hi van votar en contra esgrimint errades i imprecisions en els arguments recollits en la moció i els van emplaçar a corregir el text i presentar-lo de nou.

Renovació del clavegueram als carrers Parc i Arbre i reparació de la climatització de la piscina del Complex Esportiu

Els 4 vots de l’equip de govern i l’abstenció del vocal de Ciutadans van permetra l’aprovació de la 8a modificació pressupostària de l’any, que tenia com a partides principals els més de 500.000€ per al projecte de nova xarxa de clavegueram per a la recollida d’aigües pluvials dels carrers Parc i Arbre i més de 300.000 pels treballs de reparació del sistema de climatització de la piscina del Complex Esportiu. Altres partides destacades incloses en la modificació serviran per finançar la baixada de validacions del transport públic pel confinament de la Covid-19 (88.500€), la instal·lació de baranes metàl·liques de seguretat a l’escenari de la Nau Cultura (1.187€) i el manteniment de l’Escola Bressol (12.000€).

Aprovació inicial del projecte de nou clavegueram als carrers Parc i Arbre 

Un cop aprovada la modificació pressupostària que incloïa la partida per al finançament del projecte de nova xarxa de clavegueram per a la recollida d’aigües pluvials dels carrers Parc i Arbre es va passar a fer l’aprovació inicial per a l’execució dels treballs, que consistiran en la instal·lació d’una nova xarxa de pluvials i la reforma de la xarxa d’aigües residuals, per donar servei de pluvials a la zona.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta