Unanimitat entre totes les formacions del Ple per condemnar la violència de...

Unanimitat entre totes les formacions del Ple per condemnar la violència de gènere

La lectura del manifest unitari contra la violència masclista envers les dones per part de la veïna Verónica López durant l’Audiència Pública va marcar la celebració d’un Ple que va manifestar el seu rebuig a aquest tipus d’actituds.

Tots els grups presents al Ple de la Junta de Veïns d’ahir van donar suport a una iniciativa que té per objectiu vetllar pel compliment dels protocols previstos en els casos de violència masclista, posar en marxa campanyes de sensibilització, prevenció i visibilitat i expressar la condemna institucional de l’EMD-Valldoreix cap a tota forma de violència envers les dones.

La sessió plenària d’ahir va estar precedida de la lectura d’un manifest de condemna a la violència masclista, escrit per la periodista Mònica Planas i que va llegir la mare del CEIP Ferran Clua, Verónica López. La lectura pública del manifest que es va fer durant l’Audiència Pública prèvia a la Sessió Plenària era un document que van consensuar la Generalitat, les quatre diputacions catalanes i les associacions municipalistes.

Al discurs de Planas, a què Verònica López va posar veu, es va exigir l’eradicació la violència masclista i va deixar clar que les dones estan ‘tipes que ens matin, que ens insultin, que ens grapegin, que ens violin, que ens vexin, que ens utilitzin, només pel fet d’haver nascut dones’. Verónica López va assenyalar que no només existeix la violència explícita cap a les dones sinó que el periodisme, la publicitat, els jutges i advocats, els empresaris d’oci nocturn i els presentadors i presentadores de televisió són, en part, responsables de la normalització del masclisme a la societat.

Tenint en compte aquest greu problema social, l’EMD de Valldoreix ha acordat impulsar campanyes d’informació i prevenció als centres educatius de la vila per encoratjar al jovent a mostrar una tolerància zero cap a qualsevol manifestació de violència masclista i treballar coordinadament amb altres entitats públiques per assegurar el compliment dels protocols per evitar-la.

MANIFEST UNITARI DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta