Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una setmana dedicada a...

Valldoreix celebra el Dia de la Dona amb una setmana dedicada a la creació cultural en clau femenina

0 167

Un col·loqui amb la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona, una visita guiada per l’exposició de fotografies de dones de Valldoreix, ‘Caràcter’ i la representació de l’obra teatral ‘L’aplaudiment és per dins’ són els actes programats des de l’EMD de Valldoreix per, durant tota una setmana, celebrar el Dia Internacional de les Dones a la vila.

L’acte inicial, agendat pel dia 8 de març, dia de commemoració de l’efemèride, consistirà amb un col·loqui al Biblioaccés Vall d’Or amb la poetessa, narradora, crítica literària, assagista i biògrafa, Marta Pessarrodona. L’escriptora és també la traductora de la novel·la ‘L’amant’ de Marguerite Duras, llegida aquest mes al Grup de Lectura, i sobre la qual versarà el col·loqui que l’autora mantindrà amb els assistents a la tertúlia. Marta Pessarrodona, guardonada entre d’altres amb la Creu de Sant Jordi i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, s’ha significat al llarg de tota la seva trajectòria per posar en valor el llegat literari d’escriptores com Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Frederica Montseny, Mercè Rodoreda i Caterina Albert, i la traducció d’autores internacionals com Susan Sontag, Doris Lessing, Erica Jong, Simone de Beauvoir i la mateixa Marguerite Duras.

Pel dia 11 de març està programada una visita guiada a l’exposició ‘Caràcter’, on la fotògrafa de Valldoreix Ana Olguín explica, a través de les seves instantànies, les històries personals i les experiències vitals d’una trentena de dones de la vila. La mostra, que es pot visitar fins el 31 de març a la Sala de Plens de la Casa de la Vila, també serveix per recaptar fons per a l’ONG valldoreixenca Associación Anita, centrada en la lluita contra el càncer infantil.

El colofó a la celebració del Dia de la Dona 2022 a Valldoreix tindrà una doble sessió el divendres 11 i dissabte 12 amb la representació de l’obra ‘L’aplaudiment és per dins’, escrita per Mónica Montañés i dirigida per la valldoreixenca Marcenia Baqués. Les dues funcions, a càrrec del grup de teatre El Cercle de Valldoreix, seran a les 20:00h a la Nau de Cultura i també formen part del cicle de la Programació Continuada de Teatre. El monòleg ‘L’aplaudiment és per dins’ vol fer-nos reflexionar sobre què passa quan l’obsessió per l’estètica esdevé un problema per a la realització personal de molta gent i de com aquest fet afecta a milers dones -i cada cop més homes- que fan de la seva imatge el súmmum de les seves aspiracions personals. Amb aquests arguments sobre la taula, un cop finalitzada la representació de divendres 11 de març s’encetarà un col·loqui entre actors, direcció i públic assistent per reflexionar sobre aquestes qüestions.

 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta