Valldoreix es posa en alerta per l’alt risc d’incendi i davant l’arribada...

Valldoreix es posa en alerta per l’alt risc d’incendi i davant l’arribada de la revetlla de Sant Joan

La sobtada arribada de les altes temperatures a tot el territori català, combinada amb la manca de precipitacions abundants al llarg de la primavera ha disparat totes les alarmes, atès l’elevat risc d’incendi que es registra a hores d’ara en diferents comarques catalanes i en concret al Vallès Occidental. És per aquests motius que des de l’EMD de Valldoreix s’aprofita l’arribada del període d’alt risc d’incendi, que comença el  15 de juny, per activar la campanya anual de conscienciació ciutadana per evitar que les negligències i els descuits puguin provocar un incendi forestal.

Cal recordar que la pràctica totalitat de la trama urbana valldoreixenca està a tocar del Parc de Collserola i, per tant, a menys de 500 metres en línia recta d’una massa forestal, fet que que Valldoreix sigui una zona especialment sensible pel que fa al risc d’incendis i on cal ser especialment curosos a l’hora de seguir les mesures de prevenció.

Per evitar provocar un foc al bosc cal seguir els consells de prevenció d’incendis forestals durant tota la temporada de risc d’incendis (del 15 de maig al 15 d’octubre):

  • No llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
  • Si es va al medi natural amb vehicle particular, cal aparcar bé, sense envair camins i pistes. Cal deixar lliures les vies d’accés perquè hi puguin circular els vehicles d’emergència si fos necessari. S’ha d’aparcar als espais habilitats, i sempre fora de les finques particulars.
  • No llençar coets, petards, focs d’artifici, globus (per exemple fanalets) o altres artefactes que continguin foc en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
  • No utilitzar barbacoes que no estiguin autoritzades. Han de ser d’obra i amb mataguspires.
  • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l’abocador o triturar-los, i en faran compost.
  • No deixar mai escombraries ni deixalles al bosc. Cal utilitzar els serveis de recollida i els contenidors adients.
  • S’han d’eliminar les branques que toquin la façana i allunyar de la casa les reserves de llenya.
  • Cal tenir a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d’aigua.

En situació d’emergència cal seguir les informacions i les indicacions de les autoritats i informar-se a través dels mitjans de comunicació social (emissores de ràdio, televisió, web, Twitter, etc.). I si necessiteu ajut durant l’emergència, truqueu al 112.

Per ajudar en la difusió d’aquests consells l’EMD farà arribar la propera setmana un BAN informatiu a totes les llars de Valldoreix, on es detallen les mesures de prevenció d’incendis forestals i les prohibicions d’utilitzar pirotècnia, llençar petards i fer fogueres, durant la celebració de les properes revetlles de Sant Joan i Sant Pere i fins a la finalització del període de risc d’incendis.

BAN de prevenció d’incendis a Valldoreix: ban_incendis_2021

Per a més informació: web d’incendis forestals del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya 

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta