Valldoreix rebutja la criminalització de l’independentisme i aprova la creació d’una nova...

Valldoreix rebutja la criminalització de l’independentisme i aprova la creació d’una nova app d’informació ciutadana

0 332

La Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix, aplaçada el passat dijous per problemes tècnics, s’ha repetit aquest matí i ha acordat tombar la moció presentada per Ciutadans de condemna de la violència i el terrorisme i de suport a la Guardia Civil.

La sessió ha servit també per donar llum verda a les mocions de creació d’una nova aplicació mòbil d’informació ciutadana i per fer una recollida de dades que ajudin a explicar la realitat social i econòmica de Valldoreix. Aquestes propostes han rebut el suport de tots els grups polítics, exceptuant el de la vocal de Ciutadans, Anna Cano, que hi ha votat en contra. Igualment ha prosperat la moció de no criminalització del moviment independentista, proposada per l’equip de govern i que ha rebut els vots favorables dels grups d’ERC-MES i CUP-PC, mentre que la vocal del PSC s’ha abstingut i la vocal de Ciutadans s’hi ha mostrat en contra.

Els 8 vots favorables de l’equip de govern, d’ERC-MES, la CUP-PC i el PSC han servit per aprovar la moció cupaire que demanava la no adhesió de l’EMD al paquet elèctric de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i que es faci un procés de licitació propi, incloent clàusules ambientals al plec de clàusules del contracte de subministrament elèctric. No ha prosperat, però, la moció, també de la CUP-PC, per instal·lar uns serveis públics autonetejables a la Pl. del Casal de Cultura i de negociar amb FGC que els vàters de l’estació siguin públics i oberts a tota la ciutadania.

L’apartat de mocions de la Sessió Plenària s’ha acabat amb l’aprovació de la moció d’urgència d’ERC-MES de denúncia de la vulneració dels drets de llibertat d’expressió i manifestació de dues persones, una d’elles de Valldoreix, que van ser retingudes, identificades i escorcollades per voler mostrar una pancarta amb el lema ‘Mossos, prou pallisses. Defenseu-nos!’ durant el recorregut de la Cursa DIR-Mossos d’Esquadra, celebrada el passat diumenge a Sant Cugat. La moció ha rebut els vots favorables dels proposants ERC-MES, la CUP-PC i de l’equip de govern, exceptuant la vocal Susana Herrada, que s’ha sumat a l’abstenció de la vocal del PSC, Susanna Casta. La vocal de Ciutadans, Anna Cano, hi ha votat en contra.

La Junta de Veïns ha acordat sol·licitar la inclusió al PUOSC de l’obra de construcció d’un pàrquing al terreny situat a la Plaça de l’Estació, l’aprovació de les línies fonamentals del Pressupost any 2020 per presentar al Ministerio de Hacienda i la retirada de les al·legacions presentades a l’Ajuntament de Sant Cugat a la Modificació Puntual del PGM als àmbits de la Floresta i Valldoreix.

NO HI HA COMENTARIS

Deixar una resposta